21 са арестуваните от полицията в Скопие футболни фенове –

...
21 са арестуваните от полицията в Скопие футболни фенове –
Коментари Харесай

19 са арестуваните българи в Скопие покрай мача на „Левски“, загатват за „ответен удар“ в София

21 са задържаните от полицията в Скопие футболни почитатели – 19 от тях са последователи на „ Левски “, а двама – на „ Шкупи “. Това оповестява локалното издание „ Центар “.

 

Осем български жители са арестувани „ за експанзия по време на мача “, двама – „ за физическо нахлуване на полицейски чиновници “, които са правили служебните си отговорности, а деветима са задържани „ за нападателно отношение към полицията “.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания.

Задържаните от полицията двама почитатели на „ Шкупи “ са нарушили публичния ред и успокоение с физическа разпра.

 

Болница „ Св. Наум Охридски “ в Скопие заяви нощес, че ранен с хладно оръжие български жител е постъпил за лекуване и се прави интервенция. Още трима почитатели на „ Левски “ бяха ранени. Всички ранени са в устойчиво положение все още. Намушканият с нож бе посетен и от консула на България в Скопие директно след случая, като още тогава бе доказано, че животът на 29-годишният български жител е вън от заплаха.

 

Идентичността на по-голямата част от нападателите е била доказана. В момента тече следствие по случая, след което ще бъдат повдигнати обвинявания.

 

Над 1000 български почитатели подкрепяха „ Левски “ от трибуните на стадион „ Тодор Проески “ в Скопие. След успеха на „ Левски “ с 2:0 почитателите дълго време отказваха да изоставен стадиона, до момента в който не бъдат освободени от ареста прибраните „ сини “ почитатели. Запалянковците даже събираха пари, с цел да бъдат пуснати задържани левскари.

 

Заради експанзията, нападението на коли с българска регистрация и цялостното враждебно отношение към българите в Скопие към този момент във фенски групи се разисква, че почитатели на „ Шкупи “ които вероятно ще посетят София за реванша след седмица, ще бъдат посрещнати „ уместно “ поради експанзията против българите в Северна Македония.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР