21 Май Норвежката софтуерна компания , чиито основни дейности се

...
21 Май Норвежката софтуерна компания , чиито основни дейности се
Коментари Харесай

Кобилдър, IBM и Red Hat лансират глобална дигитална платформа за строителния бранш

21 Май
Норвежката софтуерна компания " ", чиито съществени действия се правят от дъщерната ѝ компания в България " Кобилдър Интернешънъл ", е част от огромен интернационален план за основаването на OpenBuilt - нова световна платформа за ръководство на данни в строителството.

Глобална платформа за свободен продан на данни в строителството
OpenBuilt е цифрова платформа, която разрешава на всички участници в строителния развой - вложители, проектанти, инженери, реализатори и производители на материали, да обменят данни и услуги посредством общ " цифров език ". Платформата улеснява автоматизирането на работните процеси, без да е належащо да се създават и внедряват комплицирани профилирани системи. Накратко, може да бъде разказана като платформа за връзка и съдействие.

Платформата се финансира и ръководи от редица огромни интернационалните компании в региона на строителството. Техническата разработка и поддръжката се реализират от международните водачи в областта на осведомителните технологии IBM и Red Hat в съдействие с " Кобилдър ".

Дигитализацията е от основно значение за по-добрата успеваемост и запазване на околната среда

" Строителството е един от най-консервативните браншове в света. Технологиите, които се употребяват в сектора през днешния ден, остават значително непроменени през последните 50 години - споделя Бистра Папазова, изпълнителен шеф на " Кобилдър Интернешънъл ". - Потенциалът за нововъведения е голям и това може би е повода, заради която екипът ни работи с подобен възторг. Вълнуващо е, че имаме опцията да участваме в план с подобен обсег и значение, който може да донесе положителна смяна в строителството в международен мащаб. "

 Бистра Папазова, изпълнителен шеф на
Бистра Папазова, изпълнителен шеф на " Кобилдър Интернешънъл "

Дигитализацията на данните и свободният продан на информация ще доведат освен до по-висока успеваемост на строителните процеси, до по-кратки периоди на осъществяване и по-ниски разноски, само че и до доста по-добри благоприятни условия за запазване на околната среда.

" Сградите употребяват 40 % от международната сила и генерират 40 % от въглеродния отпечатък на планетата, изяснява Бистра Папазова. - Улесненият достъп до цифрови данни за всички материали, вложени в строителния обект, дава опция за взимането на верни решения още в най-ранните етапи на плана. По този метод се способства и за понижаване на отпадъците, по-ефективното наново потребление на материалите и избягването на неточности, чието премахване изисква спомагателен труд, материали и време ", добавя тя.

Планиране и закупуване на строителни материали с няколко клика
Платформата OpenBuilt ще се предлага в международен мащаб. От нея ще могат да се възползват освен участниците в строителния развой, само че и доставчиците на осведомителни технологии, които могат да интегрират и построяват лични цифрови решения, улесняващи строителната активност.

 Софтуерна архитектура на платформата Openbuilt
Софтуерна архитектура на платформата Openbuilt

Платформата ще предлага три съществени софтуерни приложения, първото от които е във фаза на тестване и стартиране на пазара. Това първо приложение ще даде опция на производителите на строителни материали да цифровизират цялостната информация за своите артикули. Проектантите и инженерите ще могат елементарно да съпоставят и избират артикули въз основата на техните механически данни. Накратко, планирането и закупуването на строителни материали ще бъде съвсем толкоз елементарно, колкото и резервирането на хотелска стая.
Кратко видео, представящо OpenBuilt

Решенията на " Кобилдър " са в основата на новата платформа
Компанията " " е учредена в Норвегия през 1997 година и през последните години интензивно уголемява активността си на европейския пазар. Тя се специализира в създаването на новаторски софтуерни решения за дигитализиране на информация и ръководство на данни в строителния бранш.

През 2013 година " Кобилдър " избра България, с цел да основе и своята първа дъщерна компания отвън Норвегия - " Кобилдър Интернешънъл ". Изборът на място за разширение на активността не е инцидентен. Българският пазар на труда дава на компанията нужния човешки запас от високо квалифицирани специалисти в голям брой сфери. Към момента дъщерната компания в София извършва всички основни действия на интернационалната компания - разработка на цифровите решения, маркетинг, обслужване на клиенти, ръководство на финансите и други Тук работят повече от 100 чиновници, измежду които над 50 експерти по осведомителни технологии, както и специалисти в разнообразни области на строителната промишленост - архитекти, строителни, електро- и ОВК инженери и други

Високата професионална експертиза е и повода за основната роля на " Кобилдър " в създаването на цифровата платформа OpenBuilt. През последните години " Кобилдър " основава модели за данни, които са ориентирани особено към потребностите на стоителния отрасъл. Тези осведомителни модели се основават на най-новите интернационалните стандарти за ръководство на данни в строителството и построяват общия " цифров език ", който разрешава свободен продан на информация сред всички участници в строителния развой. Моделите за данни, създадени от " Кобилдър ", стоят и в основата на новата световна платформа.

Дейността по създаването и лансирането на новата платформа е една от предпочитаните цели на " Кобилдър " през 2021 година В плана вземат участие интензивно освен експертите по осведомителни технологии, само че и специалистите по маркетинг, които играят основна роля в лансирането на новата платформа на световния пазар.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР