21-годишната италианка Елизабета Кочарето спечели първи турнир на WTA 125

...
21-годишната италианка Елизабета Кочарето спечели първи турнир на WTA 125
Коментари Харесай

21-годишна италианка спечели титлата в Мексико

21-годишната италианка Елизабета Кочарето завоюва първи шампионат на WTA 125 в кариерата си, откакто на финала в Тампико (Мексико) тя се наложи над 5-ата в схемата Магда Линет (Мексико) със 7:6 (5), 4:6, 6:1.

Турнирът в мексиканския курорт, който е с награден фонд 115 000 $, е третото й присъединяване на край след Прага предходната година и Макарска. Сега борбата за трофея продължи два часа и половина.

Линет е четвъртата поред сложена в скица състезателка, която отстъпва на Кочарето тази седмица. Преди това тя се оправи с Мари Бузкова (номер 2), Камила Осорио (7) и Чжу Лин (6).

Мексико се трансформира в обичана дестинация за младата италианка, която преди седмица в Гуадалахара тя мина два кръга в квалификациите и в профил в първия кръг Анастасия Потапова. Но във втория трябваше да се съобщи в два сета на по-силната американка Коко Гоф.

Сега Линет съумя да се върне в първия сет след закъснение с 1:3 и сервираше за мача при 5:3. Но Кочарето проби още веднъж подаването на полякинята и прати частта в тайбрек.

Във втория Линет беше пред пробив при 5:4, само че този път съумя да удържи офанзивите на младата противничка и изпрати срещата в трети сет. Италианката обаче като че ли превключи на друга скорост там и със извоювани пет следващи гейма победи.

" Много тежка седмица адресирам, в която трябваше да се боря със мощни съпернички. Но съм безпределно щастлива, тъй като си потеглям с купа, което е моя фантазия, съобщи номер 79 в света на женския тенис Кочарето.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР