21 Април Устройство в нов за себе си клас -

...
21 Април Устройство в нов за себе си клас -
Коментари Харесай

Apple представи нови продукти на пролетното си събитие

21 Април
Устройство в нов за себе си клас - Airtag, както и актуализирани iMac, iPad Pro и Apple TV, както и смарт телефон с нов цвят показа Apple на своята обичайната пролетна презентация.

Airtag съставлява интелигентен етикет, който може да се прикрепя към разграничи движимости, да вземем за пример ключове, чанти и така нататък и разрешава на потребителя да ги намира по-лесно. Устройството предлага водонепроницаем корпус (с IP67 клас на защита), като електрониката се зарежда от общоприета CR2032 батерия, чиито потенциал би трябвало да стигне за към една година.

 Възможностите на Airtag
Възможностите на Airtag

Етикетите се свързват със смарт телефона, посредством който потребителят бива ориентиран към търсения предмет. За улеснение на процеса в тях е вграден високоговорител. Ако изгубеният предмет е наоколо, то за търсене се употребява Bluetooth. Ако дистанцията се мери в десетки метри, тогава етикетът стартира да употребява UWB и функционалността Precision Finding, налична на смарт телефоните iPhone 11 и 12.

Apple сподели и обновен многофункционален iMac в седем цвята на корпуса. В него процесорите на Intel са сменени с чипсети Apple M1, с помощта на което продуктът е станал доста по-тънък и спокоен.

Новият настолен iMac включва шест високоговорителя (два субуфера, два високоговорителя и двойка широколентова връзка) с поддръжка за Dolby Atmos, три микрофона и Full HD камера над екрана. Самият компютър има до четири USB-C врата, два от които поддържат Intel Thunderbolt, както и Ethernet конектор, който обаче е вграден в новия захранващ адаптер и също е обвързван към самия компютър посредством захранващ кабел с магнитен конектор.

 Цветовете на новия iMac
Цветовете на новия iMac

M1 намира приложение и в обновения таблет iPad Pro. Според Apple миграцията дава 50% нарастване на продуктивността при калкулации, свързани с централния процесор, и 40% - при задействане на видео подсистемата.

Новият iPad Pro се предлага с до 1 TB място за предпазване и до 16 GB RAM. 11-инчовият нов модел е с Retina екран с периодичност на освежаване 120Hz. Налице е и 12,9-инчова версия, която предлага доста по-добър екран - нов 6K Liquid Retina XDR панел, построен въз основата miniLED матрица с 10 хиляди светодиода и 2500 местни зони за затъмняване. По своите благоприятни условия е дисплеят е еднакъв на професионалния екран Apple Pro XDR Display.

Компютрите ще бъдат пуснати в продажба в Съединени американски щати в средата на май 2021 година, а предварителната поръчка за тях ще се отвори на 30 април 2021 година Общото наименование компютри и във връзка с iPad напълно не е инцидентно. Мощният хардуер, в композиция с благоприятни условия като свързване с външни екран и клавиатура, вършат новия таблет сполучлив сурогат на работния/офисния компютър, който елементарно можете да вземете със себе си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР