2024 Mercedes E-Class залага на хибридната мощност, TikTok в автомобила

...
2024 Mercedes E-Class залага на хибридната мощност, TikTok в автомобила
Коментари Харесай

Новата E-класа на Mercedes-Benz е тук!

2024 Mercedes E-Class залага на хибридната мощ, TikTok в автомобила и селфи камера, с цел да опълчи на „ петицата “ на BMW.

Mercedes повдигна завесата на своя съперник на BMW Серия 5 и Audi A6 и това е най-дългата и най-широката E-класа, правена в миналото! Но дали това я прави по-добра от предходното потомство? 

Като начало, извън няма да може да сбъркате новата E-класа с моделите все още. В предната част има по-висока и по-масивна радиаторна решетка, която е заобиколена от хромирана рамка.

Има два стила на радиаторната решетка според от това коя трансформация употребявате – AMG Line се предлага с огромна емблема на Mercedes, заобиколена от дребни трилъчеви звезди, до момента в който модификацията Exclusive е с по-ретро въодушевена решетка. 

Има и нов дизайн на LED фаровете, както и актуализирани спирачни светлини откъм гърба, които са във формата на 3-лъчевата звезда на Mercedes. 

Влезте вътре и ще ви бъде простено, в случай че си помислите, че седите в най-голям клас Мерцедес! Огромният екран на инфоразвлекателната система имитира хиперекранът в EQS, макар че в този случай той се назовава „ Суперекран “, защото размерът му е малко по-малък. 

Има и спомагателна алтернатива за прибавяне на екран на арматурното табло за пасажера, а за тези, които желаят да персонализират своята Е-класа, има избор от качествени материали, които да прибавят в салона. 

За новата Е-класа се оферират редица бензинови, дизелови и хибридни мотори. Цялата гама се предлага с 2-литров 4-цилиндров мотор, като всички са снабдени с някаква форма на хибридна технология. 

Моделите от начално равнище се оферират с мека хибридна технология, а има и някои plug-in хибриди. Върхът на гамата е E400e, при който моторът и моторът се комбинират, с цел да обезпечат 381 к.с. Това издание също по този начин може да форсира до 96 км/ч за 5,3 секунди. 

Работи се и по флагмански 6-цилиндров модел, който евентуално ще бъде новият AMG E63. Но към този момент не разполагаме с детайлности по кое време ще бъде пуснат на пазара. 

Черният „ обков “ на радиаторната решетка и интериорният дизайн, въодушевен от EQ, оказват помощ на седана от междинен клас да се отличи от своите събратя седани от C-класа и S-класа

Mercedes-Benz и BMW заменят своите извънредно значими седани от междинен клас тази година и точно Benz е този, който „ мигна пръв “. Ето го Mercedes-Benz E-класа 2024, показан в европейска спецификация месеци преди да имаме опция да забележим неговия противопоставен номер от Мюнхен – BMW Серия 5.

Многобройните шпионски фотоси ни бяха подготвили за автомобил, който се придържа към обичайните си оръжия на седан (и комби) в лицето на революцията на кросоувърите.

Визуално той е заимстван в огромна степен от по-големия си брат S-класа, освен във връзка с цялостната повърхнина, само че и с елементи като изравнените дръжки на вратите и мощната хоризонтална хромирана линия, разпростряла се през капака на багажника сред задните светлини.

Но малко по-компактната форма му придава нещо, което се приближава до атлетизма на по-малката C-класа, до момента в който новата решетка в пиано черно начело и претекстът на трилъча звезда в задните светлини подсигуряват, че E-класата няма да бъде сбъркана с нито един от тези коли. 

В взаимозависимост от определеното от вас съоръжение, решетката ще бъде от класа на Mercedes „ Progressive “, което значи, че има десетки дребни звезди, или „ Classic “, което е познатата консервативна решетка с ламели на Daimler.

Влезте вътре и преживяването несъмнено има повече общо с S-класата, в сравнение с с дребната C-класа. Като начало, междуосието е удължено с малко по-малко от 22 мм до 2961 мм, освобождавайки повече пространство в автомобила, който в този момент е с размери от 4949 мм от носа до опашката.

Пространството за коленете и оптималното пространство за краката са увеличени надлежно с 10 и 17 мм, а съгласно Mercedes спомагателните 25 мм за лактите откъм гърба значи, че има съвсем толкоз място за разпространяване, колкото в огромен първокласен автомобил.

Екрани, приложения и селфита

Но когато става въпрос за арматурното табло, арматурното табло и екрана на информационно-развлекателната система, новата E-класа има повече общо с електрическите си братовчеди EQE и EQS, в сравнение с с братята си с мотори с вътрешно горене. 

Стандартно Е-класата се предлага със свободно изравен дигитален инструментален екран и медиен екран MBUX, интегриран в арматурното табло. Но този екран на арматурното табло може да бъде уголемен по избор, като включва и пътнически екран над жабката.

Подобно на доста други автомобилни производители, Mercedes има вяра, че свързаността и опцията за преместване на поточно наличие и действия в обществените мрежи в автомобила са идната огромна стъпка, тъй че има камера за селфита и достъп до приложения и игри като TikTok и Angry Birds, както и опция за поточно предаване на видео.

Но системата за наблюдаване на лицето ще деактивира видеосъдържанието, което се предава на екрана на пасажера, в случай че откри, че водачът прекарва прекомерно дълго време, без да гледа пътя.

Хибридна мощ, само че единствено един редови шестцилиндров мотор

Mercedes твърди, че нов, доста мощен индивидуален процесор прави работата, която преди е била осъществявана от голям брой хардуерни детайли, което прави цялата електрическа система по-бърза.

Но какво да кажем за нещата, които са били значими за колите? Хардуерът под капака? В случая с европейската гама той е напълно електрифициран. Въпреки че няма изцяло електрическа E-класа – в случай че желаете такава, ще би трябвало да разгледате несвързания EQE – всеки мотор има някакъв тип хибридна помощ, а половината от моторите са плъгин хибриди.

В долния завършек на гамата има бензинов E200 със задно предаване с мощ 201 к.с. (204 к.с.) и неговия дизелов другар – E200d със 194 к.с. (197 к.с.), който се предлага в настройка със задно или 4Matic задвижване на всички колела.

И трите модела ще доближават 100 км/ч за 7,8 секунди или по-малко и оптималната скорост от 238 км/ч благодарение на вграден стартер-генератор, чиято мощ е увеличена от 15 kW (20 к.с./ 20 к.с.) на 17 kW ( 23 к.с./ 23 к.с.).

Всички plug-in модели, налични при стартирането им на пазара в Европа, са 2,0-литрови четирицилиндрови бензинови мотори, съчетани с електромотори с мощ 95 kW (127 к.с./129 к.с.), които могат да обезпечат пробег до 100 км/ч.

Тези коли са E300e и E300e 4Matic с 308 к.с. (313 к.с.), в които се употребява E200 и се прибавя огромен електрически мотор, и E400e 4Matic с 376 к.с. (381 к.с.). E400e е най-бързият от започващите в Европа коли и може да доближи 100 км/ч за 5,3 секунди, макар че версиите AMG, пуснати по-късно тази година, неизбежно ще оставят 400e „ на точка “ в огледалото.

Нещата са малко по-различни и малко по-прости, когато става въпрос за американските мостри на Е-класата. Гамата се състои от два меки хибрида: четирицилиндров E350 и шестцилиндров E450. E350 развива 255 к.с. (259 к.с.) и 400 Нм, а E350 извиква 375 к.с. (380 к.с.) и 500 Нм, преди да сте добавили 20-те коня на MHEV към всеки автомобил.

Поне в началото на северноамериканските купувачи няма да се предлага Е-класа с plug-in задвижване, въпреки че не можем да си представим, че нещата ще останат по този начин.

Традиционното окачване със стоманени пружини е общоприетоо и на двата континента, само че за същинско първокласно преживяване купувачите ще желаят да се бръкнат за опционалната конфигурация с въздушно окачване.

Наличният софтуерен пакет сплотява подобрението на въздушното окачване с адаптивни амортисьори и ръководство на задния мост, което може да даде на E-класата радиус на завиване като на субкомпактен автомобил.

Новият съперник на Мерцедес от БМВ  ще бъде пуснат в продажба по-късно тази година, само че цените му не са оповестени. Смятате ли, че той движи играта на премиум седаните в междинния клас и би трябвало ли BMW и неговата идна нова Серия 5 да се тормозят?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР