2020 година си отива със силна геомагнитна активност, като магнитните

...
2020 година си отива със силна геомагнитна активност, като магнитните
Коментари Харесай

5 мощни магнитни бури ни удрят през декември, ето какво съветват специалистите

2020 година си отива със мощна геомагнитна интензивност, като магнитните стихии през декември ще са най-малко 5. Голямата слънчева интензивност ще стартира още в средата на идната седмица, предизвестиха експертите.
На 3 декември се чака междинна по мощ магнитна стихия. Още в петък обаче се чака ново слънчево изригване, а на 5 декември ще има мощна магнитна стихия. Следващата мощна стихия ще е навръх студентския празник - 8 декември.
Коледните празници също ще са със повишена геомагнитна интензивност. Особено мощна ще е бурята на 26 декември. Тя ще продължи през целия ден. Последната магнитна стихия за годината ще е на 29 декември и ще се със междинна активност. И за петте магнитни стихии се чака пик в часовете от 16 до 18 часа и от 22.30 до 00 часа.
Специалистите поучават хората в тези часове да понижат физическата интензивност и да лимитират алкохола. Задължително е да се взима аспирин, който работи разреждащо на кръвта. За нарасналата възбудимост се предлагат успокояващи средства като мента, глог и валериан. Увеличете съня, избягвайте да ядете мазни, пържени, пикантни и нездравословни храни. Пийте повече вода и отделете повече време за разходка на чист въздух.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР