2020 година е много предизвикателна за успеха на брандовете, не

...
2020 година е много предизвикателна за успеха на брандовете, не
Коментари Харесай

Отвъд традициите

2020 година е доста предизвикателна за триумфа на марките, освен поради неочакваните обрати и изненадващи събития, а и поради измененията в достигането до потребителите, които са все по-осъзнати и по-трудни за влияние. Извън всичко това маркетингът навлиза в нова епоха, тази на съответността. Затова и обичайните способи могат да се окажат незадоволителни за напредъка ви. Разбира се, те са положително начало, само че да разчитате само на тях към този момент не е потребно.

Традиционните 4P (Product, Place, Price, Promotion)

Основният проблем с тази идея е, че слага потребителите в кутии. Има някои „ статични потребителски архетипи “ (например една майка, която купува артикули за детето си), а съответността на предложенията за хората е много подценена. Дори в случай че съм осъзната майка, мога да купя бутилка с водка, тъй като съм поканена на празненство. Затова не оказва помощ на маркетолозите да ме причислят към групата на майките. Как обаче да осъществяваме съответността като маркетинг тактика?

Допълнителните 5P

Отговорът е посредством спомагателни 5P, които можете да добавите към напъните си за реализиране на заложените цели.

Purpose (цел)

Потребителите ви би трябвало да усещат, че бизнесът ви споделя и работи по отношение на техните полезности. За да дадем образец, дано разгледаме компания на име Alo Moves. Тя предлага йога и фитнес тренировки и построява онлайн общественост измежду хората, които желаят да спортуват от вкъщи си. Целта им съвършено съответствува с полезностите на потребителите, свързани със здравето, салдото и обезпечаването на безвредно място за спорт.

Pride (гордост)

Клиентите ви би трябвало да се гордеят и въодушевяват от потреблението на продуктите и/или услугите ви. Да бъдеш част от общността на марката Alo Moves ти дава достъп до тренировки с известни инструктори, които обезпечават точно тази горделивост. Така хората се въодушевяват от общността, в която се намират.

Partnership (партньорство)

Необходимо е да създадете чувство, че хората могат да свързват себе си с марката ви. Alo Moves кара хората в общността да се усещат по този начин, като че ли построяват партньорство, като задоволяват потребността им от висококачествена подготовка. Компанията постоянно дава нови видеа и поддържа хората със препоръки.

Protection (защита)

Когато взаимодействат с марката ви, потребителите би трябвало да се усеща предпазени, изключително когато става дума за парите им. Alo Moves дава сигурност с предлагането си за 14-дневен безвъзмезден тест, след който започва абонамент от 20 $ месечно с опция за отвод когато и да е.

Personalization (персонализация)

Бизнесът ви би трябвало да построява усещане, че потребностите и желанията на потребителите са преди всичко. При Alo Moves инструкторът приказва непосредствено на индивида насреща, тъй че да сътвори чувство, че тренировката се организира особено за него, има и образования, в които могат да се тестват и научават съответни неща.

Никлас Гьоке за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР