2020 донесе сериозни икономически трудности на бизнеса у нас, като

...
2020 донесе сериозни икономически трудности на бизнеса у нас, като
Коментари Харесай

Четирикратен ръст на облачните ERP системи у нас до 2025

2020 донесе съществени стопански компликации на бизнеса у нас, като се планува спад от към 5% на Брутният вътрешен продукт на страната. На фона на тези провокации от ден на ден компании търсят решение в технологиите и изключително в системите за обмисляне на ресурсите, споделят от консултантската IT компания Balkan Services.

Според прогнозите до 2025 година се чака да бъде регистрирано най-малко четирикратно нарастване на облачните ERP решения у нас. Това демонстрират данните на самостоятелната организация за пазарни и бизнес проучвания CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

Интересът към облачния ERP програмен продукт нараства доста през последното десетилетие, като съвсем два пъти повече компании са вложили в него за последните 5 години.

Анализът на българския пазар демонстрира още, че досега половината от всички 18 промишлености в страната употребяват облачни ERP системи. Водещи се оказват фирмите от индустрията, защото съвсем половината от тях (41%) се доверяват на опциите на този вид системи. Те са следвани от компаниите в областта на търговията (17%), както и осведомителните и информационните технологии (14%).

Проведеното изследване разкрива също по този начин и какъв брой коства внедряването на облачна система. Според данните междинната цена за осъществяване на сходен план в страната ни доближава 334,6 хиляди лева

Любопитно е да се означи, че делът на междинните и огромни по мярка организации, които разчитат на ERP система в управлението на своята активност, е еднакъв. Най-голям растеж на каузи в идващите години се чака при междинния бизнес.

Всички компании, без значение от своя размер, през 2021 обаче ще би трябвало да се оправят с следствията от пандемията и да вземат сложни решения, от които ще зависи тяхното оцеляване на изменящия се пазар. В този смисъл ERP системите се трансформират в благонадежден асистент, който улеснява планирането и отчетността на активността, обезпечава видимост и надзор, а всичко това дава опция за осведомено и дейно ръководство на бизнеса.

Според специалистите на едни от главните плюсове на облака са оптимизацията на времето и разноските, скалируемостта и автоматизираната актуализация на софтуера. Този вид решения разрешават на бизнеса да се концентрира върху своята активност, да употребява в оптималната степен човешкия си капацитет и да си обезпечи предвидимост, като заплаща единствено месечен абонамент, без огромни вложения в IT инфраструктура.

Данните изрично потвърждат тези изгоди: общите оперативни доходи на дейните компании, внедрили ERP системи в България, надвишават 97.8 милиарда лв.. За пет години общата им облага се е нараснала с 276% - от 1.67 до 6.27 милиарда лева В допълнение, тези организации са едни от най-стабилните и предвидими клиенти на финансовите институции.

Всички данни от извършеното проучване са оповестени извънредно в корпоративния.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР