2018 година се очерта като една от нелеките вътрешнополитически години,

...
2018 година се очерта като една от нелеките вътрешнополитически години,
Коментари Харесай

Влизаме в година на забранени реформи

2018 година се очерта като една от нелеките вътрешнополитически години, изключително през втората й половина за кабинета " Борисов 3 ". Кое е събитието на изминаващата година, кои са позитивите и грешките на държавното управление, усъвършенстваха ли имиджа си институциите, за резюме потърсихме политолога Димитър Ганев от " Тренд ", който направи политическа прогноза и за идната година. Ето какво разяснява той:

Събитието на 2018 година и след него...

Недвусмислено това е европейското председателство. Ако би трябвало да му дадем оценка, мисля, че без изключение всички регистрираха председателството като сполучливо в административен и политически проект, включително и интернационалните институции. Действително то съумя да даде опция на ръководството за лична политическа линия, сюжет и роман, обвързван с интернационалната интензивност на държавното управление. Това беше доста ясна политическа линия, подета още от началото на този кабинет.

Големият проблем обаче беше, че след неговия край се изчерпа тази политическа линия и държавното управление трябваше незабавно да се върне на вътрешен терен и то с нова политическа линия, с нов сюжет. Това беше голямо предизвикателство за власттa. Беше изработен опит, съгласно мен, с повдигането на заплатите в бюджетния бранш, приходите да се трансфорат в нов сюжет. Само че в огромна степен то вървеше паралелно пък с други процеси, с повдигането на цените на съществени артикули и услуги. Това значително парира този нов евентуален сюжет.

 Андрей Райчев: Евроизборите ще изиграят ролята на предварителен избор Виж още Андрей Райчев: Евроизборите ще изиграят ролята на предварителен избор
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР