20 полезни цитата от Робин Шарма Робин Шарма, успешен богат

...
20 полезни цитата от Робин Шарма Робин Шарма, успешен богат
Коментари Харесай

„Какъв ще бъдеш след пет години се определя само от два фактора“

 20 потребни цитата от Робин Шарма

Робин Шарма, сполучлив богат юрист, един път осъзнал, че живее с празнина в душата си.

Тогава той напуща практиката, изоставя всичко, с което е привикнал, и отива на Изток, при будистките монаси, с цел да разбере тяхната мъдрост, да се научи да живее просто и радостно.

Шарма обрисува опита си в книгата „ Монахът, който продаде своето ферари “, която се трансформира в бестселър и беше оповестена на 18 езика.

Отговаря на въпросите за какво ни спохожда духовна рецесия, по какъв начин можем да създадем живота си по-лесен, логичен и положителен. Предлагаме 20 мотивиращи цитата от книгата.

1. Какъв ще бъдете след пет години се дефинира от два съществени фактора: с кого ще поддържате връзка и какви книги ще четете.

2. Ако не извършите нещо с живота си, животът несъмнено ще направи нещо с вас. Трагедията на живота не е гибелта, а това, което умира в нас заради наша немарливост, до момента в който сме още живи.

3. Животът те разрушава, в случай че желае да се градиш тухла по тухла и да станеш още веднъж това, което си бил, единствено че по-добър.

4. Не се опасявайте от провали: те са сигурен знак, че задачата е близо.

5. Добротата е наемът, който плащаме за нашето място под слънцето.

6. Твърде доста мечтаят за някаква мистериозна градина, цялостна с рози, която сънуват някъде оттатък хоризонта, вместо да се любуват на градината, която пораства зад тях.

7. Всички неуспехи в персоналния или професионалния живот са уроци за личностно израстване. Тези, които научат тези уроци вярно, няма да останат без премия. Не съжалявайте за предишното. Миналото е популярен преподавател.

8. Записвайте най-хубавите моменти от живота. Събирайте фотоси на всичко, което ви е предиздвикало да се усмихнете или да плачете, с цел да оцените изобилните благословии на този свят.

9. С всяка минала година от ден на ден се увещавам, че животът е прахосан на вятъра, в случай че не сме дали цялата обич, която имаме, не сме употребявали силата си, в случай че в егоистичното си здравомислие, без да рискуваме нищо, сме избегнали болката, само че и пропуснали благополучие. Никой в никакъв случай не е бил по-беден от този, който в никакъв случай през живота си не е „ пускал юздите “.

10. Най-добрата инвестиция в бъдещето е да отдадеш всичко на сегашното.

11. Не се смеем, тъй като сме щастливи. Въпросът е, че сме щастливи, тъй като се смеем.

12. В живота няма същински провали, има единствено резултати. Няма същински нещастия, има единствено уроци. И, несъмнено, няма проблеми, а единствено благоприятни условия и вероятности, които единствено чакат някой умен човек да разпознае в тях решението на житейските проблеми.

13. Никога не се оплаквайте. Бъдете известни като положителен, мощен, деятелен и въодушевен човек. Този, който се оплаква, постоянно е безсрамен и търси отрицателното във всичко. Такъв човек плаши хората и рядко съумява. От чисто психическа позиция всичко се основава два пъти: първо в мозъка и по-късно в действителността. Фокусирайте се върху позитивното.

14. Твърде доста хора живеят дребен, тесногръд живот. Толкова доста от нас „ умират “ на двайсет, до момента в който ги погребват на осемдесет. Запомнете: нищо не може да спре човек, в случай че той не желае да спре.

15. Повечето хора даже не познават същинския неуспех – те просто се отхвърлят от борбата. И множеството от трудностите, които ви пречат да се придвижите към фантазията си, вие сами сте издигнали по пътя си.

16. Твърде постоянно губим времето си в очакване съвършеният път да е тъкмо пред нас. И забравяме, че пътят се проправя, когато хората вървят, а не когато чакат. Разбира се, да мечтаеш е ужасно. Въпреки това, страхотните мисли сами по себе си няма да отворят бизнес, да платят сметките ви, да ви трансфорат в това, което бихте могли да бъдете. Най-малките дейности постоянно са по-добри от най-смелите планове.

17. Запомнете: грешката е неточност единствено в случай че я извършите два пъти.

18. Понякога най-силните удоволствия са най-простите. Позволявайте си ги по-често и душата ви ще се извърши с благополучие. За начало можете да слушате по какъв начин вятърът гали кожата ви.

19. Ако смятате, че сте прекомерно дребен, с цел да вършиме каквото и да било самичък, спомнете си какво е да спиш в стая, в която хвърчи един комар.

20. Китайската мъдрост гласи: „ Идеалният ден за засаждане на дърво беше преди двадесет години. Но идващият съвършен ден е през днешния ден. ”


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР