20 операционни зали, изградени по най-съвременна технология, има вече във

...
20 операционни зали, изградени по най-съвременна технология, има вече във
Коментари Харесай

ВМА има 20 нови операционни зали

20 операционни зали, построени по най-съвременна технология, има към този момент във Военномедицинска академия в София. Инвестицията на стойност към 10 милиона и 200 хиляди лв. беше осветена в наличието на служебния министър на защитата Георги Панайотов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. Служебният министър акцентира, че операционният център ще наличен за всички, освен са военни.

А началникът на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски сподели:

„ Това е най-съвременният операционен блок в България, най-добре направеният и с най-оптимална цена ".

Той акцентира, че реновираният блок включва 20 операционни зали, построени по най-съвременна технология.

„ „ Готова е и залата за роботизирана хирургия и, в случай че нещата се развиват удобно, следващата година можем да се сдобием и с робот “, сподели още генерал-майор Мутафчийски.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана. Те са извънредно лесни за поддръжка и за проверка - панелът се смъква за няколко минути и се слага за същото време. Операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова инсталация в рамките единствено на няколко часа
Подменени напълно са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията. Новост в Операционния център са залата за трансфер на пациенти, залата за пробуждане. Изградена е и операционна зала за роботизирана хирургия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР