20 млн. евро ще инвестира Цератицит АД в завода си

...
20 млн. евро ще инвестира Цератицит АД в завода си
Коментари Харесай

С 20 млн. евро компания разширява завода си в Габрово

20 млн. евро ще влага " Цератицит " АД в завода си за металорежещи и специфични принадлежности в Габрово. Това стана ясно по време на среща сред служебния министър на стопанската система Кирил Петков и представители на компанията. Планирано е инвестицията да разкрие 100 нови работни места, а също и да бъде издигната нова съвременна индустриална база с логистичен и слънчев парк за лични потребности в града.

По думите на изпълнителния шеф на българския клон на компанията Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и модерни технологии страната ни ще се трансформира в международен център на групата. Тук се възнамеряват още RnD и обучителен център за висококвалифициран личен състав.

Министър Петков посочи положителното съдействие на компанията с локалните гимназии в областта на дуалното образование и приветства желанието й да влага в зелена сила. Той маркира и какви биха били изгодите от построяването на IT центъра на компанията в страната ни.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
602 задгранични компании имат предпочитание да влагат в България...

Групата " Цератицит " оперира в България от 1996 година. Тя е високо софтуерна инженерингова група профилирана в производството на принадлежности и технологии от твърди метали. В завода в България работят 620 души. Компанията се обособява след обединение сред " Планзее ТИЦИТ " - Австрия, и " Цераметал " - Люксембург. И двете компании са с дълготраен опит в производството на твърди сплави.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР