20 Май Oт 2019 г. насам близо близо 1000 учители

...
20 Май Oт 2019 г. насам близо близо 1000 учители
Коментари Харесай

1000 учители са взели участие в обученията за създаване на професионално портфолио на Samsung

20 Май
Oт 2019 година насам близо близо 1000 учители са подготвени по какъв начин да основат своето професионално портфолио на платформата Smart Classroom в границите на 60 извършени образования, регистрират от Samsung България. Допълнително още 200 препопадатели ще бъдат подготвени до края на месец юни в границите на програмата за корпоративна обществена отговорност на компанията.

Smart Classroom предлага гратис такава функционалност за всички педагогичен експерти, регистрирани в платформата. В първата част на портфолиото се вкарва обща информация като: учебно заведение, служба, предмети, класове, стаж. Втората част съдържа секции, подредени съгласно условията на Наредба 15 от 22 юли 2019 година за статута и професионалното развиване на учителите, шефовете и другите педагогичен експерти: Образование и спомагателни квалификации, Доказателства за достиженията, Материали от участия в конференции и така нататък В портфолиото си всеки преподавател има опция да формулира философията и методите си на преподаване, както и своите бъдещи проекти за развиване на компетентностите си.

Когато портфолиото на учителя е приключено, Smart Classroom разрешава то да бъде споделено посредством линк с други учители, шефове или специалисти от районното ръководство по образованието. Платформата разрешава онлайн портфолиото да се придвижи и офлайн, защото може да бъде генерирано като файл, който да се принтира. Освен за учителите и други педагогичен експерти, платформата предлага опция за портфолио и на учениците.

До края на месец юни се възнамеряват още 10 образования, датите за които към този момент са запълнени. Дати за юли ще бъдат оповестени през идващия месец на уеб страницата на платформата в секция " Новини ", както и на уеб страницата на, организиращи образованията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР