20 март е вълшебен ден – празник на духа и

...
20 март е вълшебен ден – празник на духа и
Коментари Харесай

Пролетното равноденствие: ново начало

20 март е магически ден – празник на духа и на новото начало. Пролетното равноденствие, което бележи формалното начало на пролетта, възхода на сезона на Овен и астрологичната Нова година, и най-после, дълго чаканото прекарване на прераждане и обновяване. Добре пристигнала, Пролет!
По време на пролетното равноденствие денят и нощта доближават идентична дълготрайност. След това дните ще стартират да стават по-дълги, Слънцето ще става все по-топло, Земята ще стартира да се размразява и ние безусловно ще забележим по какъв начин животът се появява още веднъж от земята.
Нашите предшественици са считали това време от годината за свещено. И през днешния ден доста култури не престават да почитат настъпването на пролетта с ритуали съгласно вярванията си. Човечеството обича вярата и от епохи претърпява пролетта като време на прераждане и възобновяване.
Пролетта бележи края на зимата и за нашите предшественици, достигането до този ден постоянно безусловно е означавало, че са оживели. Че техните мерки през миналата година в действителност са били задоволителни, с цел да ги поддържат живи.
Идването на пролетта, както и другите смени на сезоните, са универсални прекарвания. И ние можем да се настроим по отношение на силата, носена от тях.Излезте и почувствайте по какъв начин слънцето топли тялото ви. Нека ви вдъхне вяра и оптимизъм за идната година.Представете си всички благоприятни условия, които носят месеците напред, целия капацитет, който чака да бъде осъществен. Подобно на семе, което към момента чака подземен верните условия, с цел да поникне – помислете за всичко, което се намира във вас, за бурния напредък и развиване, които ви чакат.
Запитайте се:
Чувствате ли се по-силни? По-живи? По-енергични?Усещате ли вътрешното неспокойствие на растежа във вас? Това семе вяра готово ли е да изникне? В какво ще избуи?Как се чувствате в този момент спрямо началото на януари? По-добре готови ли сте да поканите смяна в живота си?  
Обърнете доста внимание на възприятията, които пораждат от вътрешната страна във вас, до момента в който пролетта безшумно пристъпва. Слушайте и следвайте накъде ви викат тялото и душата ви.Използвайте това универсално преживяване, с цел да започнете бързо измененията, които желаете да извършите в живота си.Сега е времето за равносметки и слагане на цели, не е на 1 януари – през днешния ден, при започване на астрологичната нова година. Побързайте да седнете с лист и молив и да нахвърляте значимите за вас неща и съкровените си стремежи и да ги прочетете на Вселената със сърце, изпълнено с признателност за всичко, което ви носи Животът.

Сега можем да вземем всичко, което сме обмисляли, научили, възнамерявали, мечтали и предвиждали през зимните месеци и да използваме силата на пролетта, с цел да създадем първите стъпки към нашите цели.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР