20 хотела и 60 кръчми извадиха на тезгяха частни съдебни

...
20 хотела и 60 кръчми извадиха на тезгяха частни съдебни
Коментари Харесай

ЧСИ-та дават на търг десетки луксозни хотели и кръчми за милиони

20 хотела и 60 кръчми извадиха на тезгяха частни правосъдни реализатори от цялата страна в края на лятото. Това сподели инспекция на „ Монитор “ в регистъра на обществените продажби на Камарата на ЧСИ-тата.

Най-скъпият хотел, разгласен на търг, се намира в Банско и началната му цена е близо 8 200 000 лева Той е на недодялан градеж и се намира в местността Грамадето на зимния курорт.

Според обявата хотелът е умислен като апартаментен комплекс и се състои от 3 обособени здания. Общо в тях са ситуирани към 30 независими жилища, а всяка постройка разполага със лична рецепция.

Въпреки че достъпът до парцела минава през черен път, а самите здания са недостроени, всеки искащ да го купи ще би трябвало да заплати май-малко 8,2 млн. лв..

Само за присъединяване в търга, който ще се състои на 7-и октомври, когато ще бъде извършено и самото наддаване за парцела, всеки кандидат-купувач пък ще би трябвало да внесе по сметката на ЧСИ-то 820 000 лева аванс. Парите се възвръщат в случай че участникът не успее да завоюва търга.

При него ЧСИ-то отваря всички подадени предложения и афишира за покупател далия най-висока цена.

Ако някой реши, че може да предложи повече пари има опция да направи това, като стъпката още веднъж е към 820 000 лв., над печелившата оферта.

Втората най-скъпа оферта е с цели 6 млн. лв. след първата и е за хотел, който се намира в местността Горна Росица край Габрово и е пуснат за продажба поради задължения към банка.

В описанието му е записано, че парцелът е някогашен почивен дом, а целият е с повърхност от малко над 5 декара. Комплексът включва както част за настаняване, по този начин и ресторант и конферентна зала.

За към 1,4 млн. лева пък са пуснати за продажба три хотела в Рибарица, Кошарица и Пампорово. Както и предходните два, те са оповестени за обмен поради задължения на притежателите, които не са покрити в законовия период.

Най-евтиният парцел в тази рубрика пък се намира край Видин и може да стане благосъстоятелност на всеки мераклия, подготвен да брои за него повече от 40 000 лева Сградата обаче е в доста неприятно положение и се нуждае от главен ремонт.

Освен хотелите, на тезгяха са извадени още и 60 заведения в цялата страна, както и още 138 магазини и търговски площи. Кръчмите, оповестени за продажба, вървят сред над 1 000 000 и 7000 лв..

В горния ценови диапазон се оферират заведения, които са изцяло обзаведени и са паметни за съответния град

Най-евтините предложения пък са за вид квартални заведения, в които от дълго време не са правени усъвършенствания.

От годишния отчет на камарата излиза наяве, че през 2018 година в платформата са оповестени 41 174 броя разгласи за продажби на имущество.

„ За съпоставяне обявите са били 51 699 за 2017 година “, акцентира се в документа. През 2018 година обявленията за продажба на недвижими парцели са били 37 024 броя по отношение на 46 545 за 2017 година

Отделно в регистъра предходната година са били пуснати за продажба 1606 МПС, като техният брой е единствено с 91 по-малко от предходната година. Освен това са оповестени и 2544 броя разгласи за пуснати на търг движими движимости. Те са с малко под 1000 по-малко спрямо 2017 година, когато са били 3457.

„ Тук вършим следното значимо конкретизиране –броят на оповестените обявления не значи действително осъществени продажби, нито пък че толкоз парцели са предмет на осъществяване.

В доста случаи се организират по няколко продани на едни и същи парцели заради липса на наддавачи “, допълват в годишния си отчет от камарата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР