20-годишната инфлуенсърка Олесия беше арестувана и й беше поставена електронна

...
20-годишната инфлуенсърка Олесия беше арестувана и й беше поставена електронна
Коментари Харесай

10 години затвор за руска инфлуенсърка

20-годишната инфлуенсърка Олесия беше задържана и й беше сложена електронна гривна на крайници след неин пост в Инстаграм. Публикацията е била за моста, свързващ Кримския полуостров, който беше взривен предишния октомври. Това незабавно е било видяно от съветските управляващи и реакцията е арест.

Така стартира драмата.

„ Говорех по телефона с майка ми, когато чух да се отваря входната врата. Нахлуха доста служители на реда. Взеха ми телефона и ми крещяха да легна на земята. “, споделя младата жена. Тя е упрекната в тероризъм и дискредитиране на съветската войска, поради което я грози присъда от 10 години затвор.  

„ Не знаех, че човек може да получи толкоз огромна присъда за една обява, която се върти на всички места в интернет “, изумена е Олесия. „ Чела съм репортажи за налудничави присъди в Русия, само че до момента не им бях обръщала внимание и продължих да обявявам това, което мисля ". 

 
               

Олесия е студентка в Северния държавен униврестите в Архангелск, само че към този момент е добавена в листата на терористи и екстремисти, в който са още талибани и стрелците, които убиха деца и учители при пукотевица в учебно заведение предходната година.

„ Това е полуда! Свободата на словото не е тероризъм “, споделя Олесия.

Тя има възбрана да излиза от вкъщи си и да влиза в интернет и по тази причина й припомня татуировката на десния крайник: „ Големият брат те следи “ с изображение на Путин. Но историята не идва сама.

Името на Олесия е забъркано в чат с други студенти, главно студенти по история, които са обсъждали дали да рапортуват инфлуенсърката за уронване на престижа на съветската войска с изявленията й. Извадка на този чат твърди, че Олесия има провокативни изявления, граничещи с екстремистки темперамент.

„ Първо, дано я дискредитираме. Ако това не я пречупи, дано силите на реда довършат останалото “, се споделя в чата. " Това е наш дълг към нацията ", написа различен участник.

Когато тези имена и чатове са показани на обвинената в съда, тя разпознава кой стои зад ник неймовете – нейни добре познати сътрудници.

След седмица ще се навърши една година от началото на съветската военна интервенция в Украйна. По този мотив се чака съветската войска да ускори военната си интензивност, както и да затегне репресивния уред в Русия.  

 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР