20-годишна присъда лишаване от свобода получи единственият оцелял извършител на

...
20-годишна присъда лишаване от свобода получи единственият оцелял извършител на
Коментари Харесай

Белгийски съд: 20 години затвор за Салах Абдеслам!

20-годишна присъда отнемане от независимост получи единственият оживял причинител на кървавите парижки офанзиви от нощта на 13 против 14 ноември 2015 година в Париж - Салах Абдеслам от съд в Белгия, съобщи Би Би Си.

28-годишният френски жител от марокански генезис бе изправен пред магистрати в Брюксел и бе приет за отговорен в тероризъм и оказване на въоръжена опозиция при интервенцията по задържането му от 18 март 2016 година в региона на столицата на западноевропейското кралство "Моленбек ". Заедно с Абдеслам бе съден и неговият помощник 26-годишният тунисец Софийен Аяри. Той също бе приет за отговорен и магистратите постановиха и той да излежи същата присъда като Абдеслам. Двамата не бяха в правосъдната зала, тъй като се намират във френски затвор.

Членове на "Ислямска страна " (ИД) при шест офанзиви в Париж убиха над 130 души. Месеци по-късно Абдеслам бе задържан. Четири дни след задържането на терориста ИД удари брюкселското летище "Завентем " и метростанция в белгийската столица. При двойния атентат починаха към 30 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР