20 години от убийството на Илия Павлов се навършиха на

...
20 години от убийството на Илия Павлов се навършиха на
Коментари Харесай

Жената и децата на Илия Павлов не почетоха двадесетгодишнината от смъртта му

20 години от убийството на Илия Павлов се навършиха на 7 март. Вдовицата на боса на „ Мултигруп “ Дарина Павлова, както и трите му деца не дойдоха в България за кръглата годишнина от гибелта му. Помен на гроба му не е имало, а паметта му жена му уважи единствено във facebook. Там тя разгласява тяхна ретро фотография с обръщение, че постоянно ще го помни и обича, писа " Ретро ".


Гробът на убития необут на „ Мултигруп ” Илия Павлов в село Арбанаси се пази като конфиденциален обект във военна база, видя кореспондент на „ Телеграф “. Мястото за безконечен покой се намира на една поляна сред манастира „ Св. Николай ” и някогашната резиденция на Тодор Живков. Поляната е оградена с триметрова ограда от телена мрежа, на която са сложени табели „ Частна благосъстоятелност. Влизането неразрешено “.

Самият параклис, който се намира до гроба, също е заключен. Причината, наложила тези ограничения за защита, е, че преди време е имало опит гробът да бъде опозорен . Една заран върху надгробната плоча били изсипани човешки фекалии. До гроба може да се стигне само през територията на резиденцията. Служителите там обаче зорко бдят и със заплашителни крясъци и викове връщат всеки любопитен екскурзиант, дръзнал да се приближи до гроба на предприемача.

Докато беше жив бащата на Илия Павлов – Павел Найденов, постоянно посещаваше гроба на сина си.  Миналата година той се спомина в приют о от този момент безконечния дом на Илия Павлов тъне в давност.

Вдовицата на боса през днешния ден живее сред Италия и Америка. Трите му деца са пръснати в няколко страни. Голямата дъщеря е в Дубай, сестра й в Щатите, където скоро следва да стане майка за първи път. По-малкият им брат Илия-Калоян пък е в Швейцария.

Двадесет  години след убийството на един от най-влиятелните и богати българи, то към момента не е разкрито. Разстрелът на боса на „ Мултигруп ” бе осъществен на 7 март 2003 година в 19,58 ч. пред входа на офиса на компанията в София. Павлов се свлича пред входа, до момента в който държи в ръка двата си мобилни телефона. Бизнесменът е пронизан в гърдите пред погледите на четиримата си телохранители. Издъхва на път за болничното заведение. Секунди преди да бъде погубен, той набира телефонния номер на брачната половинка си Дарина. Така и не съумява да чуе гласа й. Оръжието на убийството не е намерено. Според специалистите е употребен ловджийски патрон. При огледа на региона, на дърво против входа на постройката на „ Мултигруп ” е открита забита железна скоба, а част от листата и клоните на дървото са изрязани. Разследващите допускат, че там е било закрепено оръжието на убийството. Около дървото обаче не са открити никакви следи. Въпреки съществуването на доста охранителни камери по постройката на компанията и към нея, нито една от тях не е съумяла да снима килъра, което приказва за неговата професионалност. Хора, работещи в региона, споделят, че минути преди убийството са забелязали млад мъж, на не повече от 30 години, с тъмна коса и черно късо яке. Мъжът обаче по този начин и не е открит.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР