20 часа след подписването на споразумението за възстановяване на украинския

...
20 часа след подписването на споразумението за възстановяване на украинския
Коментари Харесай

Ден след зърнената сделка Русия удари пристанището в Одеса

20 часа след подписването на съглашението за възобновяване на украинския експорт на зърно, за който гаранти станаха Организация на обединените нации и Турция, Русия изстреля 4 ракети " Калибър " към пристанището в Одеса. Две бяха свалени от Противовъздушна отбрана, две се взривиха в инфраструктурата на пристанището.

Одеса бе едно от четирите пристанища, през които трябваше да минават корабите със зърно, и Русия пое ангажимент да не го нападна. Според представителя на Противовъздушна отбрана на Украйна Юрий Игнат ударът е тъкмо в региона, където се съхранява зърното за експорт.

" По-малко от 24 часа трябваха, с цел да нанесе Русия ракетен удар по Одеса и да сложи под подозрение съглашението и обещанията на Организация на обединените нации и Турция, както и подписания през вчерашния ден в Истанбул документ ", се споделя в изказване на украинското външно министерство. Киев се обърна към Организация на обединените нации и Турция с апел да обезпечат осъществяването на поетите от Русия задължения в границите на безвредното действие на зърнения кулоар. " В случай на несъблюдение на достигнатите договоренисти Русия ще носи цялостната отговорност за задълбочаването на международната продоволствена рецесия, " се споделя в изказването.

" Зърното, което бе складирано на пристанището, трябваше да бъде натоварено за чужбина в идващите два дни ", оповестиха от украинското земеделско министерство. Оттам отхвърлиха да уточнят количеството.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР