20 българи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет.

...
20 българи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет.
Коментари Харесай

20 българи пострадаха при катастрофа в Египет

20 българи пострадаха при злополука с туристически рейс в Египет. Четирима са с фрактури, останалите са с по-леки пострадвания. Инцидентът е станал в региона на курорта Марса Алам. Туроператорът - българската компания АБАКС има годен лиценз и застраховка.


Три рейса със 123-ма български туристи потеглят сутринта от курорта Хургада към Асуан. Пътуват в колона. Малко след 9 часа на завой третият рейс излиза от пътя.

Високата скорост, с която се движи рейсът става причина той да се преобърне. Всички 40 българи, които пътуват в него са прегледани в локалната болница. Четирима души са с по-тежки пострадвания и са признати за лекуване в болничното заведение.
Горчо Пасев - шеф на компанията туроператор: Всички останали са единствено с охлузвания и ожулвания.  © Българска национална телевизия
Фирмата транспортьор - „ Травко “, чиято благосъстоятелност е рейсът е египетска. Тя е имала контракт с българския туроператор.
Горчо Пасев - шеф на компанията туроператор: Това е една от най-големите компании в Египет, с максимален брой обслужени туристи, до момента не сме имали никакви проблеми с тях и произшествия.
Проверка в регистъра на туроператорите демонстрира, че застраховката на българската компания е годна до септември и е на стойност съвсем милион и половина лв..

От Външно министерство обявиха, че са в непрекъснат контакт с представителя на компанията, който е на място в болничното заведение, а всички медицински разноски на потърпевшите в случая ще бъдат покрити от застраховката на туроператора.

От министерството на туризма също наблюдават обстановката. Консулът ни в Египет сега пътува към региона. След злополуката няколко индивида са поискали да се върнат в България.
Горчо Пасев - шеф на компанията туроператор: Всички ще бъдат върнати, които желаят тук и ще се възстановят средствата несъмнено.
Останалите се чака да се приберат в събота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР