20 000 лв. и златни бижута даде 72-годишна бургазлийка на

...
20 000 лв. и златни бижута даде 72-годишна бургазлийка на
Коментари Харесай

Пенсионерка от Бургас даде 20 000 лв. и злато на ало измамници

20 000 лева и златни бижута даде 72-годишна бургазлийка на телефонни измамници, само че полицията съумя да задържи " мулетата ", взели пратката. Половината сума и златото са върнати на собственичката с помощта на светкавичните дейности на чиновници на отдел " Криминална полиция " при ОДМВР Бургас и Първо Районно ръководство.

Другата част от парите били изхарчени от медиаторите на телефонната машинация.

" За следващ път е употребена класическата скица " оказване на подпомагане на чиновници от полицията за задържане на телефонни измамници ", като 72-годишната бургазлийка, макар множеството превантивни препоръки от органите на реда, се доверила на гласа в телефонната слушалка и сляпо изпълнявала напътствията му ", изясни представителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

На 14 октомври пенсионерката от бургаския комплекс " Лазур " оставила найлонова торбичка със сумата от 20 000 лева и златни украшения наоколо до офис на политическа партия на централната ул. " Александровска ".

След това се прибрала в жилището си зачакала да й се обадят в допълнение.

След като не получила ново телефонно позвъняване се усъмнила, че е излъгана и алармирала полицейските чиновници за случая.

В резултат на бързи издирвателни дейности са открити и арестувани така наречен " мулета ", които взели парите и златните украшения - двама бургазлии на 17 година и 36 година

В единия са открити 9 580 лева и предадените от пенсионерката златни украшения.

По думите на двамата бургазлии, откакто взели найлоновата торбичка и видели наличието й, се полакомили и не занесли пратката на указаното им място, а я задържали и изхарчили половината пари.

Събраните досега материали по формираното досъдебно произвеждане са докладвани в Бургаската районна прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР