19 Май Телерик Академия отваря приема за второто издание на

...
19 Май Телерик Академия отваря приема за второто издание на
Коментари Харесай

Предстои второто издание на програмата по продуктов мениджмънт на Телерик Академия

19 Май
Телерик Академия отваря приема за второто издание на програмата по продуктов мениджмънт в ИТ бранша. Програмата, започваща през септември, ще бъде единствена за 2021 година, а кандидатури се одобряват до 8 август през уеб страницата на Телерик Академия посредством изпращане на CV и къс онлайн тест по основи на продуктовия мениджмънт.

С извънредно на практика темперамент, образованието е уместно за експерти от сферата на мениджмънт на планове, бизнес разбор, маркетинг или софтуерно инженерство, както и за ИТ бизнесмени и младши продуктови мениджъри. Програмата Telerik Academy Upskill Product Management е подобаваща и за софтуерни компании, които желаят да надградят уменията на чиновниците си с дълбоки знания по целия развой на развиването на нов или към този момент действителен артикул.

" Първото издание на Upskill програмата ни за продуктови мениджъри притегли извънреден интерес и в него се включиха доста експерти, в това число и от компании като Progress, PubGalaxy, Paysafe Group, Accedia, Coursedot, Experian, Scalefocus, VMware, Tick42. В рамките на 3 месеца те се учиха от водещи специалисти в региона, които споделяха своя опит в извеждането на софтуерни артикули на локалния и интернационалния пазар. Комбинацията от доктрина и процедура от първо лице остава в основата на новото издание, с цел да могат курсистите да пренесат и приложат всичко научено в своето всекидневие - без значение дали са част от огромна компания или развиват личен стартъп ", разяснява Александра Мечкова, основен изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Лекторите
Новото издание на програмата Telerik Academy Upskill Product Management ще се организира още веднъж онлайн с вечерни лекции два пъти в седмицата. Водещ преподавател е Николай Казмин, съосновател и основен механически шеф на онлайн платформата за поръчване на домашно разчистване Domestina. Освен богат предприемачески опит, Николай Казмин е и учител в Американския университет в България и има редица сполучливи планове зад тила си.

Участниците в програмата ще се изучавам и от гост-лекторите, измежду които Светозар Георгиев, съосновател на Телерик, Телерик Академия и Campus X, Ивайло Иванов, шеф " Продуктов мениджмънт " в основаната в Силициевата котловина Leanplum, Алекс Маринов, старши продуктов управител в Uber, Емил Табаков, продуктов управител в Coursedot, Елина Желева, изпълнителен шеф на launchlabs Sofia, Тодор Петков, основен управител, KBC Digital Development Center, и редица други специалисти.

" Обучение от международна класа, което покрива всички аспекти на продуктовия мениджмънт - на доктрина и на процедура. С динамични и интерактивни лекции, водени от брилянтни специалисти, горещо предлагам програмата на всеки, който желае да надгради уменията си или да се насочи към позицията на продуктов управител ", споделя Валентин Чергарски, продуктов управител в Experian, минал през първото издание на програмата.

Изграждане на сполучлив артикул
Участниците в Telerik Academy Upskill Product Management ще се образоват по стратегия, валидирана от Chaos, Uber, Progress, Paysafe, Leanplum, Nemetschek и OfficeRnD, с цел да усвоят всички основни умения, които един продуктов управител би трябвало да има.

Под менторството на лекторите, участниците ще стартират от първите стъпки и процеси зад основаването на нов артикул или развиването на действителен, ще преминат през разбор на пазара и конкуренцията, потребностите на потребителите, и ще продължат с продуктовото позициониране, сполучлив ценови модел, разбор на данни, проби, оценка на риска, правене на първообраз и A/B тестване.

Всяко умеене ще бъде прилагано на процедура в построяването на действителен софтуерен артикул в екип, а след довеждане докрай на програмата, участниците ще имат както теоретичните, по този начин и практическите познания и умения да направляват развиването на продукта - от зараждането на концепцията до сполучливата му пазарна премиера и последващото му надграждане.

Ролята на продуктовия управител
Според изследване на 280 Group един от пет продукта не съумява да отговори на упованията на потребителите, което прави ролята на продуктовия управител основна. Същото изследване сочи, че добре квалифицираният продуктов управител може да усили приходите на компанията с 34.2%.

Днес ИТ секторът има потребност от фрагменти с добавени умения. Професията е една от най-интересните, тъй като е и връзка сред всички екипи, които вземат значимо присъединяване в продуктовото развиване - разработчици, маркетинг, финанси. Част от лекторите в програмата Telerik Academy Upskill Product Management ще опишат повече за нея по време на безвъзмезден уебинар на 15 юни от 18:30 ч.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР