19 Май Сундар Пичай обеща, че конференцията I/O 2021 ще

...
19 Май Сундар Пичай обеща, че конференцията I/O 2021 ще
Коментари Харесай

Google I/O 2021 – подобрена поверителност и засилена интеграция

19 Май
Сундар Пичай даде обещание, че конференцията I/O 2021 ще бъде изпълнена с вести и по всичко наподобява, че ще удържи на обещанието си. В рамките на два часа основният изпълнителен шеф на Гугъл описа за идни нови функционалности на множеството артикули на компанията, ориентирани към потребителите, в това число в услугите Photos, Maps и Search. Бяха показани и идващите версии на Android и Wear OS, както и настоящата работа на Гугъл във връзка с изкуствения разсъдък (AI). Към всичко това, несъмнено, бяха добавени и някои изненади.

Както към този момент стана всекидневно, I/O 2021 стартира с представянето на най-новите си достижения в региона на изкуствения разсъдък. За първи път от компанията описаха в детайли LaMDA - нов модел, за който се твърди, че съставлява пробив в разговорния AI и може един ден да има забележителен принос за артикули като Search и Assistant. Компанията също по този начин сподели инструмент за дерматология, подкрепят от AI, който показва информация за постоянно срещаните кожни болести.

Поверителност

Гугъл посвещава цялостен раздел от главната си презентация на нови функционалности за дискретност, идващи към другите артикули на компанията. Например във Photos, компанията прибавя специфична директория за изображения и видеоклипове, които желаете да запазите непременно единствено за себе си. Съдържанието, което добавяте към вашата заключена директория, няма да се демонстрира, когато превъртате хронологията на вашите фотоси, като достъпът изисква въвеждане на ключова дума. Междувременно във вашия акаунт има нова алтернатива за заличаване на последните 15 минути от историята на търсенията ви.

Приложения

Ако употребявате постоянно някое приложение на Гугъл има огромна възможност компанията да е описала някои основни актуализации за него. Някои от акцентите включват нови контроли върху функционалността Memories във Photos, инструмент за смяна на компрометираните ви пароли във вградения управител на пароли на Chrome и по-задълбочена интеграция сред всички приложения на Гугъл за продуктивност. Някои от най-съществените усъвършенствания обаче идват в Maps, където Гугъл възнамерява да усъвършенства Live View и навигацията, като построи по-подробни улични карти.

Android 12

С Android 12 мобилната операционна система на Гугъл получава своя максимален фейслифт от години. Надграждайки езика за дизайн Material You, операционната система ще приспособява съвсем всеки детайл от интерфейса, в това число датчика за известяван и менюто за бързи настройки, към преобладаващите и допълващи цветове на вашия тапет. Android 12 ще показа и нови функционалности, свързани с поверителността, в това число табло, където можете да видите последователност на всички данни, до които приложенията на вашия телефон са имали достъп неотдавна. Други забележителни допълнения включват отдалечена интеграция с Android TV OS, функционалност за дигитален авто ключ и по-приобщаваща камера. Говорейки за коли, компанията също улеснява разработчиците да основават приложения за Android Auto и Android Automotive. Днес можете да изтеглите обществена бета версия на Android 12 на определени устройства от 11 разнообразни производители, в това число Гугъл, OnePlus и ASUS.

WearOS

След години на занемаряване, Wear OS най-сетне ще получи малко повече внимание от Гугъл. И всичко това с помощта на Samsung. Двете компании работят дружно по последната версия на Wear OS. Въпреки че не споделя всички детайлности за новата версия, Гугъл дава обещание модифициран потребителски интерфейс и по-голяма независимост за производителите, когато става въпрос за персонализиране. Компанията също по този начин декларира, че идната версия на Wear OS ще включва усъвършенствано следене на здравето и физическата кондиция и по-добра продуктивност на батерията.

Project Starline

Разбира се, Гугъл демонстрира и нещо съвсем фантастично в лицето на Project Starline. Приличайки на нещо като фотокабина, Starline разполага със специфичен екран, който демонстрира 3D изображение на човек в действителен размер. Според Гугъл резултатът е като че ли този човек седи тъкмо пред вас, създавайки по-естествено и завладяващо видео чат преживяване. Засега Starline е нещо, което Гугъл тества в офисите си, макар че възнамерява да разреши и на други компании да тестват технологията по-късно тази година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР