19-годишната полякиня Ига Швьонтек завоюва титлата на Ролан Гарос, побеждавайки

...
19-годишната полякиня Ига Швьонтек завоюва титлата на Ролан Гарос, побеждавайки
Коментари Харесай

19-годишна полякиня превзе "Ролан Гарос"

19-годишната полякиня Ига Швьонтек завоюва купата на " Ролан Гарос ", побеждавайки американката София Кенин с 6-4, 6-1 във финала на шампионата от Големия шлем. Швьонтек победи в мача след 83 минути игра.

Тя стана първата представителка на страната си с победа в конкуренция от Шлема и не загуби нито един сет в хода на шампионата.

Швьонтек стартира стремително мача и след единствено 8 минути водеше в резултата с 3-0 с пробив във втория гейм. Кенин обаче се окопити бързо и възвърне равенството – 3-3.

След това при 4-3 за полякинята в осмия гейм тя имаше три брейкбола и при третия съумя да пробие и поведе с 5-3, само че след това не съумя да вземе своя сервис. Швьонтек обаче отговори с рибрейк, който й донесе триумф в първия сет с 6-4. Вторият сет стартира с пробив на Кенин, само че полската тенисистка го върна неотложно, а след това го затвърди. След този трети гейм Кенин изиска здравна помощ и прекара в съблекалнята няколко минути. След медицинския таймаут Кенин сервира при 1-2 във втория сет и още веднъж позволи да бъде пробита – 1-3. Швьонтек направи решителна стъпка към спечелването на втория сет и надлежно купата, спечелвайки подаването си в петия гейм и повеждайки с 4-1. Тийнейджърката не спря дотук, направи пробив на нула и сервира за спечелването на сета. Швьонтек поведе с 40-30 и осъществя първата си шампионска купа.

Тя стана най-младата тенисистка с победа в шампионат от Шлема след Моника Селеш през 1992 година

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР