19-годишната актриса Маргарита Стойкова, която изигра главната роля в новия

...
19-годишната актриса Маргарита Стойкова, която изигра главната роля в новия
Коментари Харесай

Пловдивчанката Маргарита Стойкова - най-младата европейска изгряваща звезда в киното

19-годишната актриса Маргарита Стойкова, която изигра основната роля в новия български филм " Диада ", е определена за " Изгряваща звезда " на европейското кино за 2024. Тя е измежду десетимата млади кино гении, отличени от организацията European Film Promotion.
 
Българката е най-младият лауреат на премията " Изгряваща звезда " тази година. Тя ще бъде отличена на идващото 74-то издание на фестивала " Берлинале " през 2024 година Четиридневната стратегия на събитието в Берлин е страхотна опция за професионалното развиване на българската актриса. Между 16-и и 19-и февруари десетте " изгряващи звезди " ще се срещнат с интернационалните продуценти, публицисти и хора от сектора.
 
Изключително интернационално самопризнание младата актриса получава за първата си роля в пълнометражен филм, а журито прави оценка високо " нюансираната ѝ работа, която показва смелостта ѝ като актриса ".
 
" Тя показва един многостранен темперамент по извънредно добър метод. Първоначално героинята ѝ като че ли не буди благосклонности, само че последователно обликът ѝ разкрива пластове на тактичност ", се споделя още споделя в позицията на журито.
 
Организацията European Film Promotion избира артисти от цяла Европа към този момент 27 години. 38 национални института за промоция на филми излъчват гении от страните си, а организацията отличава 10 от тях на един от най-реномираните кинофоруми в света - " Берлинале ".
 
" Журито е избрало десетте изключителни гения, разчитайки на техния капацитет за интернационална кариера въз основа на доста фактори, в това число изключителното им показване в игралните филми и трагичните сериали, показани по отношение на номинацията им ", се споделя в прессъобщението на EFP.
 
Това не е първото самопризнание за въплъщението на Маргарита Стойкова в 16-годишната Дида. По-рано тя взе и специфичната премия на град Варна от фестивала " Златна роза " за дебютната си роля във кино лентата на режисьорката Яна Титова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР