19 Април - творение на създателя на BitTorrent, Брам Коен,

...
19 Април - творение на създателя на BitTorrent, Брам Коен,
Коментари Харесай

Зелкена криптовалута може да предизвика ръст на цените на твърдите дискове

19 Април
- създание на основателя на BitTorrent, Брам Коен, може да провокира дефицит на устройства за предпазване на данни. Това е криптовалута, определяна от разработчика си като " екологично чиста ".

Коен разяснява, че за разлика обичайните криптовалути, които се основават на правилото на " доказателство за работа ", Chia се основава на правилото на " доказателство за пространство и време ". Засега обаче той още не е дал спомагателни детайлности.

Пояснява се единствено, че добивът на Chia употребява свободно пространство на устройства за предпазване на данни и колкото повече са свободните гигабайти, толкоз по-бързо ще се добива криптовалутата. Според разработчика тя е " екологична " заради обстоятелството, че както SSD, по този начин и твърдите дискове, употребяват доста по-малко сила от видеокартите, които най-често се употребяват за такива цели.

Според портала WCCFTech за добива на Chia е значимо да се вземат поради два параметъра на устройството - неговият потенциал и устойчивост. Поради тази причина стандартните SSD дискове от потребителски клас не са изключително подобаващи за тази активност - за разлика от продуктите от корпоративен клас те са с по-ниска издръжливост.

Следователно изборът пада върху устройства за предпазване на данни, планувани за сървъри. В Китай консуматори започнаха да купуват твърди дискове с потенциал от 4 до 18 TB, а SSD устройствата също притеглят вниманието им. В Хонг Конг това незабавно неотложно предизвика нарастване на цените на тези съставни елементи - според от модела те набъбнаха с сред 20 и 76 $.

Според отчет на MyDrivers най-малко един от китайските производители към този момент е почнал да сигнализира за фрапантното понижаване на наличностите в складовете си. Това е Jiahe Jinwei, главен производител на твърдотелни устройства в Китай. Нейни представители обявиха, че единствено за няколко дни компанията е разпродала всички високопроизводителни устройства от серията Gloway и Asgard във формат 1 и 2 TB M.2. Сега компанията незабавно създава обособена линия SSD за рандеман на криптовалути, с цел да овладее дефицита.

Потенциалният дефицит на SSD устройства е доста евентуално да провокира повишение на цената им по света, сходна се следи при видеокартите. Подобна наклонност може да се насложи и с световния дефицит на микросхеми, от който към този момент са наранени и флаш паметите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР