18 Юни След тестове в редица държави, сред които и

...
18 Юни След тестове в редица държави, сред които и
Коментари Харесай

Instagram стартира Reels реклами в България

18 Юни
След проби в редица страни, измежду които и България, Instagram разгласи, че започва Reels реклами в световен мащаб. Reels публично започва в България през март и предлага на потребителите постигане до повече хора, които не ги следват, както и като световна сцена за марки и основатели на наличие, които към този момент могат да бъдат открити от всеки.

Reels рекламите са отвесни и на цялостен екран, сходно на тези в Instagram сторитата, и ще се появяват сред разнообразни индивуални потребителски Reels клипчета. Както и при общоприетите видеа от този вид, и тези би трябвало да бъдат с дължина до 30 секунди. Могат също по този начин да бъдат коментирани, харесвани, запаметявани и споделяни. Според обществената мрежа този вид реклами ще оказват помощ на бизнесите да доближат до още по-големи аудитории, а на хората - да открият ентусиазъм от нови марки и основатели на наличие.

Reels рекламите могат да бъдат открити в таба Reels, както и в Reels сторитата, фийда и " explore " секцията на Reels. Щом кликнете един път върху тях, ще се отвори нов екран, разкриващ цялостния клип във отвесен формат.

" За нас Reels е страховит метод хората да откриват ново наличие в Instagram, по тази причина и рекламите са естествено продължение на функционалността. Брандове и компании от всевъзможен размер могат да се възползват от този нов изобретателен формат в конюнктура, в която хората към този момент доста се забавляват " - разяснява Джъстин Ософски, основен действен шеф в Instagram.

" Новите и новаторски формати като Reels рекламите са топ приоритет за нашите клиенти, по тази причина същински се вълнуваме за тази нова опция, която марките имат, с цел да доближат до още евентуални консуматори " - показа Аманда Грант, шеф на световния екип за обществени медии в GroupM.

Както всеки различен тип реклама в Instagram, и този дава надзор на потребителите да дефинират кои от тях да виждат. Ако не желаят дадена реклама да доближава до тях, могат да я пропуснат, както и да я скрият или рапортуват посредством менюто в самия пост.

Reels е нов метод за основаване на къси видеа в Instagram и разкриване на такива като форма на развлечение, смятат от компанията. Функцията прави допустимо снимането и редакцията на до 30-секундно видео с аудио, специфични резултати и редица изобретателни детайли. Потребителите могат да го споделят с почитателите си в своя фийд, а тези с обществени сметки могат да го създадат налично за всички в платформата посредством новия основан за задачата Reels таб. Reels предлага голям брой функционалности за основаването на изобретателно и занимателно видео наличие, измежду които Audio (aудио), AR Effects (eфекти с добавена реалност), Timer & Countdown (таймер и каунтдаун), Align (подравняване), Speed (скорост) и Touch-up (финални щрихи).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР