18 Юни Проект за успешното сливане на информационните системи на

...
18 Юни Проект за успешното сливане на информационните системи на
Коментари Харесай

Кои са най-успешните ИТ мениджъри през 2020 г.

18 Юни
Проект за сполучливото обединение на осведомителните системи на Банка ДСК и Експресбанк донесе на неговия началник оценката в категория " Мениджмънт " на състезанието " ИТ управител на годината " за 2020 година Георги Йотов, шеф на ръководство " Разработване и тестване на банкови приложения и системи ", Банка ДСК, получи наградата в една от трите обичайни категории на състезанието поради сполучливата ИТ интеграция след обединяването на двете банки, вследствие на което Банка ДСК освен се трансформира в най-голямата банка на българския пазар, само че и в структурата на Група ОТП. Негови подгласници са Димитър Цолов , ИТ шеф на ЕОС Матрикс ЕООД, за сполучливото прекачване в отдалечен режим на работа за рекордно късото време от три дни и Радостин Богданов , СТО на SmartIT, за обезпечаване на непрекъсваемост на работата на компанията, включително на над 8000 чиновници в разнообразни страни.

 Номинираните мениджъри в категория
Номинираните мениджъри в категория " Мениджмънт " (от ляво надясно) - Димитър Цолов, Радостин Богданов и Георги Йотов

В категория " Ефективност " победител стана Добрин Маринов , ИТ управител на " Загорка " АД. Зад триумфа му стои серия от планове, измежду които пусната в употреба система за цифровизация на наличието и бизнес потоците, план за разбор на бизнес данните от разнообразни транзакционни системи на компанията и външни източници на данни, застраховане на отдалечената работа на чиновници и миграцията от Skype for Business към MS Teams, без разтърсвания за бизнеса. Номинации в категорията получиха Анатоли Пешев , " Ръководител Информационни технологии " в Силвър Стар, за сполучливата метаморфоза на ИТ процесите и интервенциите на компанията през предходната година, и Асен Тасков , VP Cyber Security в Paysafe. Той е отличен за 29 осъществени плана и начинания, с помощта на които контролът и процесите по сигурността в Paysafe се усъвършенстват доста.

 Номинираните мениджъри в категория
Номинираните мениджъри в категория " Ефективност " (от ляво надясно) - Добрин Маринов, Анатоли Пешев, Николай Шекеров (водещ на церемонията) и Асен Тасков

В най-иновативната категория - " Иновация ", наградата бе присъден на Иван Такев , CIO на " Гопет Транс ". Той е награден за внедряване на система за транспортен мениджмънт (TMS) в компанията, като в обсега на плана попадат всички офиси, в това число главното отделение в София, както и офисите в Румъния, Полша, Гърция и Турция. Новият TMS обгръща всички основни бизнес процеси на компанията и визира близо 400 консуматори, употребяващи TMS-a като главен инструмент в ежедневната си активност. Негови подгласници са Недялко Михайлов , изпълнителен шеф " Операции и ИТ " в Райфайзенбанк (България), за план за цялостна цифрова промяна на банката, в това число въвеждане на облачни технологии, контейнери, микросервизи и BizDevOps метод на работа, и Андрей Пейчиновски , ИТ управител, " Нобел Фарма ". Сред неговите достижения са сполучливо обмисляне, организация и съгласуваност на план, основан на новаторски софтуерни технологии за оптимизация на процесите в областта на финансово ръководство и надзор.

 Номинираните мениджъри в категория
Номинираните мениджъри в категория " Иновация " (от ляво надясно) - Андрей Пейчиновски, Недялко Михайлов и Иван Такев

Наградите бяха връчени надлежно от Мирослав Вичев, почетен ръководител на Клуба и изпълнителен шеф на БОРИКА АД, Юрий Генов, ръководител на УС на Клуба на ИТ мениджърите в България и изпълнителен шеф и началник направление " ИТ " на Банка ДСК, и Емил Джиновски, изпълнителен шеф на Клуба и районен ИТ за район " Развиващи се пазари " на GfK.

За девети път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии CLUB CIO на възпитаници с достижения в региона на точните науки и капацитет в областта на осведомителните технологии. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1000 лева, целят да насърчат изявени младежи към професионална ориентировка в региона на приложението на ИТ за задачите на бизнеса, поради все по-дълбокото навлизане на осведомителните технологии в фирмите от всички браншове. Тази година награди получават 6-ма младежи, чиито стипендии се финансират от Клуба на ИТ мениджърите в България.
Избраните стипендианти са:

Мартин Копчев , 10 клас, Природоматематическа гимназия " Академик Иван Гюзелев ", град Габрово
Стефан Хаджистойков , 11 клас, Софийска математическа гимназия " Паисий Хилендарски ", град София
Явор Йорданов , 10 клас, Национална природоматематическа гимназия " Академик Любомир Чакалов ", град София
Цветелина Илиева , 9 клас, ППМГ " Акад.Никола Обрешков " град Бургас
Матю Машков , 11 клас, Математическа гимназия " Баба Тонка ", град Русе
Виктор Колев , 11 клас, Софийска математическа гимназия " Паисий Хилендарски ", град София

 Стипендиантите (от ляво надясно) - Цветелина Илиева, Явор Йорданов, Мартин Копчев и Стефан Хаджистойков
Стипендиантите (от ляво надясно) - Цветелина Илиева, Явор Йорданов, Мартин Копчев и Стефан Хаджистойков

Церемонията по награждаване се организира на 16 юни в зала " Нелсън Мандела ", Полиграфия офис център, в партньорство с БОРИКА АД и с поддръжката на Johnnie Walker. Конкурсът " ИТ управител на годината ", който се организира за тринадесети следващ път, се провежда от Клубa на ИТ мениджърите в България с медийното партньорство на сп. CIO.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР