18-годишно момче почина в пловдивска болница, а родителите му алармират

...
18-годишно момче почина в пловдивска болница, а родителите му алармират
Коментари Харесай

Момче почина в пловдивска болница, родителите му алармират за лекарска грешка

18-годишно момче умря в пловдивска болница, а родителите му сигнализират за позволена лекарска неточност. Те описаха пред NOVA каква е фактологията на събитията, довели до гибелта на младежа.
Той паднал и си блъснал главата, до момента в който е с другари. Прибирайки се у дома, споделил, че изпитва болки и почнал да повръща. Родители на момчето решилит да го заведат на доктор. Когато го приели в болница, всичко изглеждало наред.
„ Лекарите предложиха да остане за през нощта, с цел да минат през пътека всички скъпи проучвания. Настаниха го, той изглеждаше добре”, споделя майката Калина Дафчева.
Два дни по-късно родителите са уверени, че синът им ще бъде изписан до дни, тъй като се подобрявал. Когато го посетили в болничното заведение обаче, те заварили безжизненото му тяло.
„ Реших, че спи, тъй като хъркаше. Когато погледнах лицето му, видях, че на възглавницата има леке, а от устата му излизаше секрет. Направо се ужасих. Разтресох го, пробвайки да го събудя. Той дишаше, имаше сърдечен ритъм”, споделя още Калина.
„ Отидох до дежурната стая, която беше на 4-5 метра от неговата. Викнах им бързо да повикат доктор, тъй като жена ми не може да разсъни детето. Една от сестрите стана и ми сподели: „ Спокойно, бе, господине, ние му дадохме по-силно обезболяващо. Затова спи и не можете да го събудите”. И потегли постепенно към стаята. В момента, в който влезе, и тя разбра, че нещо се случва. Тогава започнаха да вършат животоспасяващи процедури”, добавя бащата Йордан Дафчев.
Родителите към момента не знаят какво лекарство е получил синът им. Предполагат, че той е аспирирал течностите, които е повръщал, защото лекарството е парализирало мускулите му и не е можел да преглъща.
Лекарите правили опити да спасят живота на момчето в продължение на 15 минути.
„ Чувах, че докторът желае да му сложат две дози адреналин. Това значи, че сърцето му стопира. Бях на метър от леглото, не желаех да излизам. Аз следих всичко. Лекарят не спираше да прави сърдечен масаж, два пъти сподели на сестрата да аспирира. Абокатът му беше изваден и оставен на шкафа. Търсиха венозен път през крайници му, само че не съумяха да намерят. Над натрупа на детето ми докторът сподели: „ Моите съболезнования! Случва се”, споделя майката Калина.
Според родителите обаче това, което се е случило, е безнаказаност. По техните думи лекарите не са им дали информация за повода за гибелта.
"Този личен състав се изгуби. 2 часа и половина стояхме над тялото на детето ни. Нямаше кой да пристигна и да каже какво ще се прави ", споделя още Йордан.
"Събрахме му ръцете и краката и го завихме с един чаршаф. Знаете ли какъв коментар направи лекуващият доктор доктор Райков: "Знам какво ме чака в този момент, ще ме влачите по съдилищата ". И си излезе ", добавя Калина.
Започнало е следствие от прокуратурата и от управлението на болничното заведение за проявена немарливост. А родителите желаят само правдивост и други като тях да не попадат в сходна обстановка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР