18-годишният шофьор, обвиняем за смъртта на Ани и Явор при

...
18-годишният шофьор, обвиняем за смъртта на Ани и Явор при
Коментари Харесай

Смъртта на Ани и Явор: Джигитите - най-големите виновници за отнемането на мечтите на хората

18-годишният водач, обвинен за гибелта на Ани и Явор при злополуката на столичния бул. " Сливница ", беше оставен в ареста през вчерашния ден. А на мястото на съдбовния удар всяка вечер живеещите в квартала стачкуват.

„ 10 дни след нещастието нищо не се е трансформирало. Оттук особено не престават да минават коли с прекомерна висока скорост, която основава опасности за живота на хората. Тази заран ми направи усещане, че доста дребни деца с раници пресичат на това място. Няма никакви съответни промени. Трябва да се спрат джигитите, които са най-големите виновници за отнемането на фантазиите на хората “, коментирa пред bTV Димитър Шиков.

За поредна вечер хората излязоха на митинг с претенции да се постави завършек на войната на пътя

 

Протестиращите са отправили съответни претенции на съвещанието на Столичния общински съвет, което се организира в петък. Те са били уверени, че в границите на два месеца ще се стигне до използването на съответни ограничения.

Днес в 10:30 часа е проведен митинг пред Съдебната палата, на който ще се съберат околните на деца, починали при пътни произшествия. В 11:30 часа те имат среща и с основния прокурор.

Исканията им са при алкохол и опиати джигите на пътя да не могат да бъдат съдени за ликвидиране по несъобразителност.

„ Няма нищо по неволя в това. Това е съзнателно ликвидиране “, декларират протестиращите.

Близки и другари на починалите провеждат народен митинг

Протестиращите ще внесат оферти за законодателни промени, свързани с сигурността по пътищата в Народно събрание.

Сред настояванията им са въвеждането на по-ниска оптималната скорост, изпитателен период и продружител за младите водачи, инкриминиране на отхвърли на тестване на кръвта за алкохол и опиати. А настъпила гибел при нарушение на разпоредбите от Закона за придвижване по пътищата да се санкционира като за действие, настъпило при предумисъл.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР