17 Юни Създаването на нова Магистърска програма Изкуствен интелект за

...
17 Юни Създаването на нова Магистърска програма Изкуствен интелект за
Коментари Харесай

Магистърска програма Изкуствен интелект за бизнес и финанси стартира в Стопанския факултет на СУ

17 Юни
Създаването на нова Магистърска стратегия " Изкуствен разсъдък за бизнес и финанси " показаха през днешния ден Стопанският факултет на СУ " Св. Климент Охридски " и софтуерната компания Schwarz IT България. Стартът бе даден на особено събитие, проведено в новото споделено пространство (coworking) за нововъведения и колаборации в постройката на факултета. Програмата е резултат от близо двугодишна усилена работа на преподавателски екип на Стопанския факултет и специалисти от софтуерната компания. Съдържанието по нея ще е уравновесено, като ще бъдат интегрирани най-новите трендове в региона на изкуствения разсъдък, допълнение от на практика насочени проблеми, показани в интерактивна среда на образование. Споделеното пространство, осъществено благодарение на Schwarz IT България, е най-модерната зала в Стопанския факултет и предлага голям брой благоприятни условия за лекции, семинари и събития за партньорство сред бизнеса, преподавателите и студентите.

За разлика от други съществуващи стратегии, отдадени на тематиката " изкуствен интелект ", новата магистратура ще се концентрира освен върху софтуерната страна на материята, само че и върху създаване на характерни интердисциплинарни пълномощия, свързани с разбор на огромни масиви от данни, насърчаване на умения за създаване и внедряване на бизнес решения.

" Като водач в региона на стопанската система, мениджмънта и финансите, Стопанският факултет се стреми да развива своите стратегии в най-перспективните посоки. С програмата за изкуствения разсъдък в бизнеса и финансите, подкрепена от Schwarz IT България, ще предложим на студентите най-новото образователно наличие в тази област и ще включим действителни бизнес проблеми, по които работят водещите компании от тези браншове. Благодарни сме на нашите сътрудници освен за обезпечаването на модерно образователно наличие, само че и за построяването на най-модерната ни досега зала, която ще се употребява за образователни цели и като coworking пространство ", съобщи при откриването доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет.

" Откриването на новата магистърска стратегия и ко-уъркинг пространство добавя уговорката на Schwarz IT България да поддържа образованието и да влага в развиването на фрагменти от бизнеса и ИТ сектора. Компанията ни има дългогодишни партньорства и лични академии за образования, които с годините са привлекли десетки млади сътрудници в компанията ни, съобщи Михаил Петров, основен изпълнителен шеф на Schwarz IT България. - Компанията ни ще подкрепи новата магистърска стратегия, като показва на студентите гледната точка на бизнеса и показа към този момент наученото от работата по действителни проблеми. Ще пренесем опита, който имаме в създаване на решения, основани на изкуствен интелект, и ще " потопим " младежите в света на изкуствения разсъдък, извличането на скрита информация от огромни масиви с данни и превеждането й в понятен за потребителите формат ", добави той.

 Новото споделено пространство в Стопанския факултет на СУ
Новото споделено пространство в Стопанския факултет на СУ

Адекватното създаване и потребление на необятните благоприятни условия на изкуствения разсъдък е една от сферите, в които Schwarz IT желае интензивно да се развива и да работи. Бизнесът към този момент е навлязъл в нова епоха. Обемите от информация, въз основа на които се вземат решения, стават все по-големи. Базите данни порастват, доста хора споделят, че данните са " новото злато ", само че те са безполезни без подобаващите принадлежности за разбор и добиване на познания ", изясни шефът на Schwarz IT България.

 Ръководителят на магистърската стратегия в Стопанския факултет и Михаил Петров, основен изпълнителен шеф на Schwarz IT България.
Ръководителят на магистърската стратегия в Стопанския факултет и Михаил Петров, основен изпълнителен шеф на Schwarz IT България.

Според него, новата зала основава креативна и разчупена атмосфера, сходна на онази, която компанията се стреми да предложи на своите чиновници. " Наскоро получихме от Агенцията за вложения документ клас А поради обещанието ни да разкрием още 100 работни места през идващите 3 години ", съобщи Петров.
Официално разкриване на новото споделено пространство в Стопанския факултет на СУ " Св. Климент Охридски "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР