17 японци с надолу главата, снимани на ключови места за

...
17 японци с надолу главата, снимани на ключови места за
Коментари Харесай

Пловдивски фотограф с изложба в Япония

17 японци с надолу главата, снимани на основни места за Точиги, главният град на едноименната префектура – по този начин в едно изречение може да се изясни изложбата на пловдивския фотограф Владимир Пеков, която сега гостува там. Тя е част от пооекта  „ Eвропейски взор към Япония / Япония през днешния ден “, управителен от кураторката Микико Кикута и подсилен от EU Japan Fest, по чиято концепция фотографи от Европа гостуват в Япония, с цел да опишат за страната на изгряващото слънце оттатък стандартите.

Експозицията, показана в програмата на двете европейски културни столици през 2019-та година – Матера и Пловдив, сега може да се прегледа в Точиги. Гостува там с една година забавяне поради COVID-19. Пак поради ковид създателят не участва и на откриването й преди броени дни.

В Световния ден на фотографията 19 август, обаче, Владимир Пеков споделя пред Радио Пловдив насладата си от противоположната информация, че творбите му се одобряват извънредно добре. Защо „ героите “ от фотографиите на пловдивчанина са с главата надолу? Отговорът се крие в един негов детски спомен, сходен на приказка.

Какъв е той, по какъв начин японците са приели да се снимат по този метод и за какво Владимир Пеков счита, че фотографията е страст и опция да споделиш своята позиция с доста хора по едно и също време – чуйте в изявлението в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР