17 милиона долара ще трябва да плати Boeing за покриване

...
17 милиона долара ще трябва да плати Boeing за покриване
Коментари Харесай

Boeing ще плати 17 млн. долара за пропуски в модела 737, планира преобразувания

17 милиона $ ще би трябвало да заплати Boeing за покриване на цивилен искове, наложени на американска корпорация от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) за индустриални пропуски в самолетите Boeing 737, заяви Wall Street Journal, базирайки се на изказване на FAA, съобщи БГНЕС.

Става дума, както написа вестникът, е за " индустриални проблеми ", които са се появили в интервала от 2015 до 2019 година по време на построяването на пътнически аероплан и са разкрити по време на стягането от страна на FAA на ограниченията за надзор на създадените от Boeing самолети, които постоянно се употребяват по интернационалните направления.

Като част от постигнатото съглашение за споразумяване на искове, корпорацията се съгласи да усили равнището на надзор върху качеството на своите артикули и се ангажира да показа своите оценки за качеството за обзор на федералното държавно управление. Последното, сподели FAA пред вестника, е рядко, само че не невиждано условие.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският производител на авиационна техника Boeing ...

FAA уточни също, че против Boeing могат да бъдат наложени спомагателни наказания от 10 милиона $, в случай че корпорацията не съблюдава наредбите на съглашението за споразумяване на претенциите.

Boeing стартира по-рано този месец да уголемява потенциала си за превръщане на самолетите 737-800 от пътнически в товарни превозвачи.

Производителят на самолети ще отвори две линии за превръщане, първата от които би трябвало да проработи при започване на 2022 година Boeing пресмята, че през идващите 20 години ще бъдат управлявани 1500 преобразувания на товарни транспорти, с цел да се отговори на възходящото търсене на доставки на товари.

Паралелно, самолетната компания залага на създаването на облачни технологии. Американските софтуерни колоси Amazon, Гугъл и Microsoft се стремят да реализират съглашение с Boeing на стойност 1 милиарда $ за развиването на облачния бизнес на самолетостроителната компания през идващите няколко години.

Според източници, представени от цифровата медия за софтуерни вести The Information, трите компании вземат участие в тръжната процедура за договорката, която има огромно значение, изключително за Microsoft и Amazon, защото и двете са основани в региона на Сиатъл, където е и централата на Boeing.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР