17-годишният ученик Кирил от Пазарджик отново успя! Момчето завърши успешно

...
17-годишният ученик Кирил от Пазарджик отново успя! Момчето завърши успешно
Коментари Харесай

17-годишният Кирил от Пазарджик събра 500 книги

17-годишният възпитаник Кирил от Пазарджик още веднъж съумя! Момчето приключи сполучливо следващата си акция и събра 500 книги, които ще подари на изгорялото читалище в Гложене.

Кирил Балдев е на 17, учи в пазарджишката Математическа гимназия, прекарал е детството си в обществен дом.

Неговото сърце безусловно бие дружно с това на книгите и това е поредна благотворителна акция в границите на самодейността "Да спасим книга ", учредена от момчето.

„ Искам да оповестя, че акцията за набиране на книги за изгорялото читалище в Гложене завърши и събрах общо 500 книги. Книгите са нови и остарели, а донори имаше от цяла България. Столична библиотека също се включи и доста издателства. Чувствам се благополучен още веднъж, че съм дарил толкоз доста книги “, споделя Кирил пред TrafficNews.bg.

Младежът няма да спре до тук и ще продължи акциите си.

„ Бих желал да кажа, че ще продължа за напред тъй като това е моята цел да подарявам книги - обичам книгите. Чрез акцията прочетох доста нови книги и за това се оправям добре в учебно заведение. Призовавам всеки един да се включи в акцията, тъй като по този метод можем да съхраним от ден на ден книги “ прибавя още ученикът.

Последното му подаяние е за читалището във великотърновското село Велчево. Зарадвал ги със 100 нови книги. Преди това подарил 200 тома литература на библиотеката в село Звъничево.

Момчето, което живее в дом за сираци, неотдавна зарадвало с книги и децата от учебното заведение в село Цалапица и пенсионерите от вкъщи за възрастни хора с увреждания в Звъничево.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР