17-годишната Калина Бояджиева се класира на три финала в категория

...
17-годишната Калина Бояджиева се класира на три финала в категория
Коментари Харесай

Калина на три финала на световното по кикбокс

17-годишната Калина Бояджиева се класира на три финала в категория над 70 кг на Световно състезание по кикбокс за мъже и за дами в Албуфейра (Португалия):

Бояджиева, която се състезава и в таекуондото, надви на полуфиналите в дисциплините киклайт контакт и лайт контакт с по 3:0 над Нина Мепелдер (Нидерландия), както и с 3:0 над Кери Браун (Ирландия) в пойнтфайтинг.

Така за купата в киклайт тя ще се бори против Линеа Екман (Швеция), в лайтконтаркт – против Сташа Липник (Словения), а в пойнтфайтинг ще се изправи за златото още веднъж против Мепелдер.

Българските състезатели се осигуриха и шести край, откакто в лайт контакт при мъжете до 57 кг Кирил Илиев надви над Шаболч Бозок (Унгария) с 3:0 и за купата ще играе против Анхо Видал Родригес (Испания).

Кристина Николова и Моника Петкова заслужиха място на край ден по-рано.

Капитанът на националния тим в татами стиловете Николова ще се бори за златото в категория до 50 кг в пойнтфайтинг против италианката Федерика Тровалуши, а 19-годишната Петкова пък ще срещне Тира Барада (Словения) за купата в категория до 50 кг, само че в стила лайтконтакт.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР