17-годишната Александра, която бе блъсната от автобус на градския транспорт

...
17-годишната Александра, която бе блъсната от автобус на градския транспорт
Коментари Харесай

Почина 17-годишната Александра, която беше блъсната от автобус в София

17-годишната Александра, която бе блъсната от рейс на градския превоз в София предходната седмица, е умряла в понеделник. Новината заяви нейна близка, която провежда акцията за кръводаряване в помощ на момичето.

Инцидентът се случи в петък вечерта на пешеходна пътека в „ Люлин 2 “. Сигналът до Спешна помощ е бил подаден малко след 20 ч., а Александра е била в тежко положение.

Момичето е било откарано в " Пирогов " и лекарите са се борили за живота му няколко дни, само че не са съумели да го спасят.

В помощ на Александра болничното заведение провежда огромна акция през уикенда. От лечебното заведение приканиха за непринудено и безплатно кръводаряване, а над 130 души се отзоваха единствено в неделя. Пред Националния център по трансфузионна хематология се образува опашка от искащи да оказват помощ на 17-годишноно момиче, включително дарители и отвън София. 

В последна сметка " Пирогов " съумя да събере задоволително количество от хора с кръвна група „ А “ (с резус фактор положителен), само че Александра е изгубила борбата.

Шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов изясни пред bTV, че занапред ще се обяснява по какъв начин се е случил случаят в " Люлин ", тъй като и водачът не знаел. 

„ Водачът чул удар в задната част на рейса при завой надясно на кръстовище. Бил е с ниска скорост. Веднага слязъл и е извикал 112 “, сподели Монов преди дни.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР