17-годишен ученик от пловдивско училище, продавал екстази на свои съученици

...
17-годишен ученик от пловдивско училище, продавал екстази на свои съученици
Коментари Харесай

17-годишен от пловдивско училище продавал на съучениците си екстази срещу 50 лева

17-годишен възпитаник от пловдивско учебно заведение, продавал екстази на свои съученици против 50 лв., е арестуван, оповестиха на взаимен брифинг от пловдивската прокуратура и полиция. Ареста на младежа е част от профилираната полицейска акция в страната против разпространяването на опиати.

В единайсетокласника са открити 20 таблетки от дрогата, а при претърсването на дома му – още, обясниха заместител -апелативният прокурор Румен Попов и шефът на полицията в града на тепетата Васил Костадинов.

Ученикът не е арестуван по време на час, а отвън образователното заведение. Наказанието за владеене на опиати, което се планува в Наказателен кодекс, е тежко –до 15 години затвор, само че заради това, че той е малолетен го грози отнемане от независимост до 8 години.

По време на профилираната акция е разкрита и нарколаборатория в Сопот, който е била изцяло оборудвана. С повдигнати обвиняване за владеене и разпространяване на дрога са над 50 лица, като от тях 18 са от Пловдив и региона, а останалите – от районите на Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пазарджик. В града на тепетата има и трима арестувани.

Само за два часа проверяващите са разкрили над 100 кг амфетамини при обиските и претърсванията. Акцията на полицията продължава, чака се на следващия ден службите да обобщят резултатите от нея.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР