16 Юни Нарастващият брой центрове за данни в Европа, както

...
16 Юни Нарастващият брой центрове за данни в Европа, както
Коментари Харесай

Сериозен ръст на европейския пазар на облачни услуги

16 Юни
Нарастващият брой центрове за данни в Европа, както и изгодите от модела платформа като услуга (PaaS) за огромните компании ще доведат до растеж на европейския пазар за облачни калкулации. Според нов отчет на консултантската компания Global Market Insights той ще доближи над 140 милиарда $ до 2028, написа ITProPortal.

Данните разкриват още, че основните облачни снабдители като Гугъл, Microsoft, Oracle и IBM се пробват да оферират висока продуктивност и бързи облачни решения на европейските компании, а за тази цел влагат големи суми в основаването на центрове за данни на континента.

Например Гугъл неотдавна откри нови центрове за данни в Обединеното кралство, Финландия и Германия, а още през 2019 даде обещание 3,3 милиарда $ за основаването на спомагателни уреди на Стария континент.

Според отчета PaaS ще надскочи прага на доходи от 15 милиарда до 2028. Компаниите осъзнават редицата изгоди, които този модел предлага, в това число опцията да създават приложения на ниска цена. Междувременно увеличеното потребление на мобилни приложения от бизнеса ще докара до спомагателен интерес към PaaS модела.

Големите компании взимат главен дял (65%) от европейския пазар за облачни калкулации, в следствие от " повишеното приемане " на технологията за виртуализация, се показва още в отчета. Освен това фирмите от ден на ден се отхвърлят от своите легаси инфраструктури в интерес на облака, което също се трансформира в мотор за растежа.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР