16 Май Президентът на IBM Джим Уайтхърст посочи, че недостигът

...
16 Май Президентът на IBM Джим Уайтхърст посочи, че недостигът
Коментари Харесай

IBM предупреди, че недостигът на чипове ще продължи до 2023 г.

16 Май
Президентът на IBM Джим Уайтхърст уточни, че дефицитът на чипове през днешния ден, влияещ върху производството на смарт телефони, може да продължи най-малко още 2 години, като компанията е подготвена да предприеме различни стъпки, с цел да посрещне това търсене. че на промишлеността ще й нужно време, с цел да обезпечи спомагателен индустриален потенциал, който да се оправи с дефицита, като въздействието му се вижда освен при смарт телефоните, само че и в редица други електронни устройства.

Шефът на IBM e обяснил, че скокът в търсенето на битова електроника е подбуден частично от пандемията от Covid-19, само че Huawei се оплака, че американските наказания също са оказали значителен резултати върху веригите за доставка.

Според него има " огромно забавяне " сред развиването на технологията и производството на чипове. За да облекчи това, IBM търси метод по какъв начин да употребява още веднъж някои технологии и да удължи живота им, а в същото време да форсира вложенията си във заводи с нараснал потенциал.

И други компании за чипове като Qualcomm и TSMC означиха до момента въздействието на дефицита, въпреки че американската компания чака усъвършенстване на доставките на материали до края на тази година. Тайванският колос обаче не чака обстановката да се усъвършенства преди 2022 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР