16-годишният Йосиф Миладинов донесе втори бронзов медал за българското плуване

...
16-годишният Йосиф Миладинов донесе втори бронзов медал за българското плуване
Коментари Харесай

Миладинов заслужи бронз на 50 м бътерфлай

16-годишният Йосиф Миладинов донесе втори бронзов орден за българското плуване от международен шампионат за юноши. Тийнейджърът от Пловдив, който живее в Швейцария, приключи трети във финала на 50 м бътерфлай в Будапеща. Той преплува дистанцията за 23,48 секунди - единствено с 9 стотни след руснака Андрей Минаков, спечелил международната купа в бътерфлая на 100 м, и на 2 стотни пред сънародника му Александър Шчеголев. Титлата изненадващо сграбчи Томас Чекон (Италия), който плува във втори кулоар, с 23,37 сек.
С бронза Йосиф подрежда България 16-а в класирането по медали на шампионата дружно с Бразилия и Гърция.
Преди него единствено Антъни Иванов е печелил бронз за мъжкото ни плуване - на 200 м бътерфлай на предходния шампионат в Индианаполис през 2017 година
Самият Миладинов, квалифициран от швейцарския експерт Жерар Мьорланд, направи четвъртия си народен връх на шампионата в Будапеща, три от които на 50 м бътерфлай.
Българското плуване записа най-славната си страница в историята на юношеските международни шампионати – общо 3 финала, бронзов орден на 50 м и четвърто място на Миладинов на 100 м бътерфлай (гарнирано с олимпийска квота) и седмо на Йордан Янчев на 400 м св. жанр.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР