16-годишната Мира Андреева не спира да изумява тенис света и

...
16-годишната Мира Андреева не спира да изумява тенис света и
Коментари Харесай

Подвизите продължават: 16-годишната Андреева взе скалпа на шампионка от Шлема на Уимбълдън!

16-годишната Мира Андреева не стопира да изумява тенис света и откакто през вчерашния ден реализира победа още при дебютната си поява на Уимбълдън, през днешния ден тя наложи волята си над някогашната №2 Барбора Крейчикова, която през 2021-ва завоюва трофея на Ролан Гарос. Младата рускиня демонстрираше превъзходна игра през цялото време и безпроблемно записа откриващата част към своята сметка, след което обаче чехкинята стартира да изпитва физически проблеми, които я принудиха да се откаже при резултат 6:3 4:0 в интерес на противничката. По този метод тийнейджърката си подсигурява място в третия кръг на Откритото състезание на Англия, където ѝ следва да премери сили с победителката от мача сред Анастасия Потапова и Кая Юван.

В дебютния сет Андреева бе извънредно постоянна от главната линия и с помощта на вариативността в играта си успяваше да затрудни своята противничка, чиито удари постоянно не намираха очертанията на корта. С придвижване на времето скоростно се увеличаваха и непредизвиканите пропуски от ракетата на Крейчикова, която в последните четири гейма бе бледа сянка на себе си и инкасира два следващи пробива, довели до преимущество за рускинята в общия резултат.

По време на почивката сред обособените елементи международната №11 се възползва от правото си на медицински таймаут, само че все пак тя не можа да остане конкурентоспособна на младата си съперничка в откриващите минути на втория сет и откакто инкасира два пробива, довели до закъснение с 0:4, взе решение да постави несвоевременен завършек на конфликта.

the 16 year old marches on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР