15 Юни IDC прогнозира, че разходите за IoT в Европа

...
15 Юни IDC прогнозира, че разходите за IoT в Европа
Коментари Харесай

IoT пазарът в Европа достигна 202 млрд. долара

15 Юни
IDC предвижда, че разноските за IoT в Европа ще доближат 202 милиарда $ тази година, при по-малко от 180 милиарда $ през 2020 година Катализатор на този растеж е потребителският бранш, изключително в региона домашната автоматизация.

Изследователската компания предвижда, че въпреки и по-бавно спрямо преди пандемията, растежът на пазара ще продължи макар въздействието на Covid-19. Предложенията, позволяващи на потребителите да " подобрят всекидневието си " посредством отдалечено наблюдаване и ръководство на устройства и системи в домовете си, се чака да бъдат най-печеливши в IoT промишлеността.

IDC отбелязва, че в случай че през 2020 година производството на IoT устройства е една " от най-засегнатите промишлености ", то употребява им за отдалечено следене, наблюдаване и поддръжка на индустриални индустриални устройства е повишило тяхното значение за веригата на стойност.

Анализаторите чакат европейският пазар на IoT да продължи да записва невисок двуцифрен растеж до 2025 година, като предложенията, свързани със здравната сфера, се чака да бъдат най-бързо признати.

" Дори Covid-19 да трансформира капиталовите проекти на доста европейски предприятия, пазарът на IoT продължава да бъде прелъстителен за доста промишлености като опазването на здравето и търговията на дребно, където технологията може да поддържа разрастващите се многоканални тактики, с цел да обезпечи безпроблемно потребителско преживяване ", разяснява анализаторът от IDC Александра Ротару.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР