15 са досъдебните производства, по които реализациите и задържането на

...
15 са досъдебните производства, по които реализациите и задържането на
Коментари Харесай

МВР: 15 са производствата, по които задържането на лица е отменено или забавено

15 са досъдебните производства, по които реализациите и задържането на лица е анулирано или е забавено от наблюдаващи прокурори. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

От ведомството прецизират, че за прекъсването или забавянето на работата по тези досъдебни производства още през октомври предходната година основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров е изпратил писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет.

От Министерство на вътрешните работи допълват, че аргументите, които се показват за закъснение или прекъсване на дейностите по досъдебните производства, са свързани с висока натовареност на наблюдаващите прокурори от Специализираната прокуратура, в допълнение прецизиране на адресите и лицата, по отношение на които би трябвало да бъдат осъществени процесуално-следствени дейности с оглед тяхното понижаване, както и неконкретизирано устно предписание на административния началник на Специализираната прокуратура.

Според Министерство на вътрешните работи сега измежду неосъществените незаконни групи има най-малко три, които са в региона на корупцията и прането на пари.

Справката на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че измежду досъдебните производства има и такива от разнообразни краища на страната. Сред тях има и следствия за укриване на налози.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР