15 руски шпиони са използвали френските Алпи като база за

...
15 руски шпиони са използвали френските Алпи като база за
Коментари Харесай

Le Monde: Руски агенти, действали срещу Скрипал и в България, са имали база във Франция

15 съветски шпиони са употребявали френските Алпи като база за интервенции в цяла Европа. Това твърди известният френски вестник Le Monde.
Според френската медия, представена от БГНЕС, сътрудниците принадлежат към елитното звено 29155 на съветското външно разузнаване ГРУ, което е отговорно за убийството на контракти, саботажите и ръководството на мъртви пощенски кутии. Смята се, че един от шпионите е взел участие в опита за нападение против някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия.
Разследванията на западните разследващи служби след нападението над Скрипал освети следите на съветските сътрудници. Между 2014 и 2018 година съветските сътрудници неведнъж са обитавали в дребни градове в Югоизточна Франция, в това число Анемас, Шамони и Евиан. Смята се, че сътрудниците са работили в България, Молдова и Черна гора, само че не и във Франция. " Българската диря " е обвързвана с оръжейния търговец Емилиян Гебрев - какво последно обществено гръмна по този случай, припомнете си в този материал!
Le Monde споделя, че става въпрос за невиждана интервенция, която е почнала напролет на 2018 година В нея са взели участие английски, френски и швейцарски разследващи служби, както и техни сътрудници и по-специално тези от Съединени американски щати. Благодарение на тази интервенция е формиран лист от петнадесет съветски военни разузнавачи ( ГРУ). Те са били членове на едно и също звено, профилирано в атентати и са работили в Европа от 2014 година до края на 2018 година
Тази акция по залавянето на огромен брой убийци, в която значителен принос има и Генералната дирекция за вътрешна сигурност на Франция DGSI демонстрира, че петнадесетте офицери от ГРУ са минали директно и са обитавали във Франция през този интервал. Някои от тях са обитавали по-често, други един път или два пъти. Те дошли от Лондон, Москва, Испания или Швейцария. Шестоъгълникът е употребен с цел да послужи за по този начин наречения стадий на " сигурност ", преди тези сътрудници, владеещи подземни техники, да доближат до крайната си дестинация.
Агентите на ГРУ най-редовно са отсядали в една и съща област, в Савоа, в градове като Анемас, Евиан или Шамони и в по-изолирани градове. Преди това те постоянно кацали в Роаси или Лион, а веднъж и в Ница, преди да пренощуват в хотел в Кан. Често пъти обаче отивали и в Женева. Те наемали коли, с цел да отидат до Савоа. Този граничен район с Швейцария, съгласно френското контраразузнаване, е употребен като аварийна и логистична база за дейностите на ГРУ, които са били извършени на територията на цяла Европа.
Кой е най-новият дипломатически скандал с Русия и до какво докара той - прочетете в този материал! Реакцията на Русия научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР