15 от новоизбраните депутати спешно трябва да решат дали да

...
15 от новоизбраните депутати спешно трябва да решат дали да
Коментари Харесай

Дилема пред 13 души - министър или депутат?

15 от новоизбраните депутати незабавно би трябвало да решат дали да останат такива или изоставен Народно събрание. Това се постанова от наредбите на чл.68 от конституцията, който не разрешава на депутатите да извършват друга държавна работа. 
Тринадесет от министрите на Бойко Борисов бяха оповестени през днешния ден дефинитивно за депутати.   Това са вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, както и министърът на превоза Росен Желязков, на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, на спорта Красен Кралев, на районното развиване Петя Аврамова,  на обществените действия Деница Сачева, на Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски, на финансите  Кирил Ананиев, на земеделието Десислава Танева, на ерегетиката Теменужка Петкова и на образованието  Красимир Вълчев, на правораздаването - Десислава Ахладова . Веднага откакто бъде конституиран Народното събрание, държавното управление на Борисов ще подава оставката си, само че ще продължи да работи до избора на обикновено или служебно държавно управление. Това значи, че 12-те министри трябава изберат - остават ли в държавното управление или стават народни представители. Тази алтернатива не стои единствено пред Бойко Борисов, който към този момент се отхвърли от депутатското място. 

В същата обстановка са Николай Нанков , зам.-министър на строителството и  Дани Каназирева , регионален на Пловдив - те също бяха определени за депутати и би трябвало да решат. Те са в по-лоша ситуция от министрите, така местата им в Народно събрание не се пазят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР