15 милиона лева допълнително ще отпусне правителството за поетапно увеличаване

...
15 милиона лева допълнително ще отпусне правителството за поетапно увеличаване
Коментари Харесай

Отпускат 15 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите в затворите

15 милиона лв. в допълнение ще отпусне държавното управление за поетапно увеличение и равнене на заплатите на чиновниците в пандизите с тези на сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи. Това разгласи министърът на правораздаването Цецка Цачева след днешното съвещание на кабинета. Тя акцентира, че в тази сума са включени авансово поисканите от надзирателите 6 млн. лв.. До решението се стигна откакто през вчерашния ден членове на профсъюз " Охрана " се срещнаха с премиера Бойко Борисов.

Месеци наред синдикатите в двете основни дирекции " Охрана " и " Изпълнение на наказванията " в пандизите стачкуваха интензивно с искане за 20% нарастване на заплатите и изравняването на възнаграждението за характерни условия труд с тези на сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи, както и по-добри условия на труд. Предупреждаваха също, че ще търсят и европейско внимание за настояванията си.

Днес министър Цачева разгласи, че въодушевление ще има, само че няма да е по равно и за всички.
Цецка Цачева - министър на правораздаването: Принципът, който се уточнихме да се съблюдава, е за тези позиции и длъжности, където сега фактически има разлика във връзка с възнагражденията на сътрудниците им за същата позиция в системата на Министерство на вътрешните работи.
Уговорен е съответен график, който поетапно ще се извършва, сподели още Цачева. По думите ѝ, министър председателят Борисов е бил безапелационен, че сумата, която може да отпусне държавното управление е за тези трудови характерности, които са най-тежки и за хората, които директно са в контакт със пандизчии.

Докато синдикатът реши дали приема предложенията на държавното управление, се приключват авансово плануваните местни митинги в Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР