15 Март Nexo - една от водещите институции в сферата

...
15 Март Nexo - една от водещите институции в сферата
Коментари Харесай

Nexo дарява 150 хил. долара за разработки с отворен код за биткойн

15 Март
Nexo - една от водещите институции в областта на цифровите финанси с над $5 милиарда активи под ръководство, направи подаяние в размер на 150 хиляди $ на интернационалната неправителствена организация Brink, която подкрепя разрастването и усъвършенстването на биткойн мрежата посредством финансиране, обучение и менторство на ИТ разработчици от целия свят.

Средствата ще бъдат разпределени до края на месец март тази година под формата на грант в поддръжка на към този момент потвърдил се биткойн разработчик, който ще се концентрира върху поддръжката, сигурността и действието на базовия протокол (Bitcoin Core), както и ще бъде включен в разнообразни научни и развойни действия, свързани с спомагателните функционалности и приложения на биткойн и сходни планове.

" Дарението от 150 хиляди $ към Brink затвърждава уговорката на Nexo да финансира и поддържа разработките с отворен код за Bitcoin - истинската криптовалута, която сътвори промишленост за трилиони долари ", отбелязва Антони Тренчев, съосновател и ръководещ сътрудник на Nexo. " Има изненадващо малко бизнеси в региона на криптовалутите, които се отблагодаряват на общността, разработваща биткойн, като подкрепят развиването на мрежата. Горди сме, че сме част от този извънреден клуб, само че също по този начин имаме вяра, че промишлеността би трябвало да направи повече. Защо да вземем за пример някои от обществените компании, които неотдавна започнаха да отделят милиарди за BTC, не заделят дребен % от тези суми, да кажем 0,25%, в поддръжка на развиването на биткойн протокола? "

Дарението на Nexo е равно и даже надвишава предходните задължения към Brink от страна на международни компании и организации като Square, Gemini, Kraken и Human Rights Foundation. Чрез него компанията, основана и развивана от българи в България, продължава да подкрепя задълбочаването на знанията и уменията в сферата, които имат световно влияние и идея.

" Радваме се, че още един основен състезател в промишлеността поддържа разработките с отворен код ", добавя Джон Нюбъри, съосновател и изпълнителен шеф на Brink. " Сигурността на биткойн зависи от опита и отдадеността на разработчиците на протоколи с отворен код. Създадохме Brink с ясната цел да помогнем на физически лица и бизнес компании в желанието им да поддържат самостоятелното развиване на биткойн и постоянно сме отворени за помощ в името на тази идея. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР