15-годишната американка от индийски произход Гитанджали Рао стана първото ``Дете

...
15-годишната американка от индийски произход Гитанджали Рао стана първото ``Дете
Коментари Харесай

Списание "Тайм" за пръв път избра "Дете на годината"

15-годишната американка от индийски генезис Гитанджали Рао стана първото ``Дете на годината`` на списание Time. Тя е създала онлайн приложения за редица области, в това число устройство, което може да разпознава олово в питейна вода, и приложение, което употребява изкуствен интелект, с цел да открива следи от онлайн тормоз. Тя съобщи, че се надява да въодушеви другите да измислят решения на ``световните проблеми``.

Тази година списанието си партнира с детския канал Nickelodeon, с цел да избере петима финалисти от 5000 американски деца на възраст 8-16 години. Според изданието детето на годината трябва да служи като ``барометър за оценка на нововъзникващите водачи измежду най-младото потомство на Америка``, предава ``Нова телевизия``. Рао и останалите четирима финалисти ще бъдат отличени в телевизионно предаване идващия петък.

В изявление с актрисата Анджелина Джоли Гитанджали сподели, че не наподобява на типичния академик. ``Всичко, което виждам по малкия екран е обликът на по-възрастен, нормално бял учен``, сподели тя. ``Целта ми е освен да сътворявам способи за решение на международните проблеми, само че и да вдъхновя другите да създадат същото. Моето обръщение е, че щом аз мога да го направя, вие също можете``, сподели тя, представена от вестник ``Гардиън``.

Списание ``Тайм " стартира да излъчва човек на годината през 1927 година, само че това е първият път, в който афишира дете на годината. 
Миналата година 16-годишната активистка Грета Тунберг стана най-младият човек за годината.

Meet TIME`s first-ever Kid of the Year
— TIME (@TIME)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР