15-годишна украинка е сензацията до момента на откритото първенство на

...
15-годишна украинка е сензацията до момента на откритото първенство на
Коментари Харесай

15-годишна украинка сензация на Аустрелиън Оупън

15-годишна украинка е сензацията досега на откритото състезание на Австралия по тенис. Марта Костюк стана най-младата тенисистка, достигнала до трети кръг на шампионат от Големия шлем от 1997 година насам. Това стана факт след триумфа на Костюк с 6:3, 7:5 над Оливия Роговска от Австралия.

Тийнейджърката ще навърши 16 години на 28 юни, а все още е 521-ва в света. Това класиране обаче ще се промени, защото досега Костюк отстрани в два сета Шуай Пънг и Роговска. Преди това записа и три победи в квалификациите.

Украинката е най-младата тенисистка, която е достигнала до трети кръг след Миряна Лучич - Барони на US OPEN през 1997 година. Освен това е най-младата с сходно класиране на Аустрелиън Оупън от 1996 година, когато 15-годишната Мартина Хингис стигна до 1/16-финалите.

Щастлива съм. Много съм щастлива. В един миг се усещах доста зле на корта. Беше поради горещината, само че въпреки всичко не преставам напред, съобщи украинската сензация Марта Костюк, която преди година победи на Аустрелиън Оупън при девойките.

Следващата съперничка на Марта Костюк ще бъде нейната сънародничка Елина Свитолина, която се наложи с 4:6, 6:2, 6:1 над Катерина Синякова от Чехия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР