15 август е идеална дата за започване на училище, не

...
15 август е идеална дата за започване на училище, не
Коментари Харесай

Училище без стени, чинове и домашни

15 август е идеална дата за започване на учебно заведение, не мислите ли? Въпросът е подвеждащ по две аргументи – няма несъответствуваща за учене дата, изключително пък когато е измежду природата, тъй като не приказваме за връщане в класна стая и учене на чин, а за лятната школа " Учим за природата измежду природата ", проведена от Дирекцията на Природен парк „ Витоша “, Националния природонаучен музей при Българска академия на науките и Сдружението за споделено учене ЕЛА. Сред сътрудниците са Дружеството на анималистите, флористи и научни илюстратори – ДАФНИ, Българско сдружение за отбрана на птиците, Опръстенителния орнитологичен лагер Дуранкулак.

Подобни инициативи, които сплотяват напъните на разнообразни организации, дават скъпа опция децата да бъдат отлепени от екраните и устройствата, да се озоват измежду природата, където да вземат участие в изследователска стратегия, в пленер по научна илюстрация, посещаване на дендрариума, на Музея на мечката и Музея на совата, въобще неща, за които сме чували, че се вършат в Западна Европа и Скандинавските страни.

Напоследък се натъртва на образованието по програмиране и компютърно моделиране и на СТЕМ дисциплините, в което, несъмнено, няма нищо неприятно. Но връзката с природата е животворна и не по-малко значима за личностното развиване. Пък и е значимо днешните деца да я опознават, тъй като на следващия ден ще чакаме решения за запазване й таман от тях.

Чуйте повече за летния лагер " Учим за природата измежду природата " от орнитолога Асен Игнатов от Националния природонаучен музей.

По обявата работи: Росица Михова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР